Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Tilburgse Guusje start een petitie voor hondenloslooproute in de Oude Warande

Door Rowie van der Vliet 5 augustus 2020

Voor veel hondenbaasjes is de Oude Warande dé hotspot. Het is hartstikke populair om lekker even een rondje te lopen met de hond. En vooruit, dan gaat de riem weleens af. Eigenlijk mag dat helemaal niet, maar daar heeft de Tilburgse Guusje Claassens wat op bedacht: een hondenloslooproute.

Even duidelijk maken hoe het nu zit met honden in de Oude Warande. Jouw viervoeter mag daar gerust lopen, maar moet eigenlijk altijd aan de riem blijven. In het voorjaar van 2019 was er toch overlast door loslopende honden, zo schrijft Guusje. Daarom gaat de gemeente vaker baasjes beboeten die hun hond los laten lopen. Wa kost da? €95,- als je gesnapt wordt!

Hondenloslooproute

Guusje zou dus wel graag haar hondje los laten lopen in de Oude Warande, zo schrijft ze bij de petitie. “Samen met een hoop andere Tilburgers loop ik op mijn vrije dagen graag met mijn honden in de Oude Warande in Tilburg. In en rondom Tilburg en haar woongebieden is er weinig plek voor honden om écht vrij rond te lopen. De kleine losloopvelden, die gelukkig steeds meer geplaatst worden, zijn niet voldoende voor goede lichaamsbeweging en het gevoel van vrijheid voor een hond.” Guusje weet ook al waar in de Oude Warande de route moet komen. “Ik zou sowieso een route bij de twee grote waterplassen willen. Zo kunnen honden lekker zwemmen op warme dagen!”

Verbod verbroken

Op het moment van schrijven is de petitie meer dan 600 keer getekend. Je vindt hem hier. Guusje hoopt dat het verbod in de Oude Warande toch wordt verbroken of dat er een speciale route in het sterrenbos komt waar honden zonder riem mogen lopen.

Lees ook:

Oude Warande

7 foto’s die laten zien waarom de Oude Warande zo leuk is

Bootcampen, een rustige boswandeling maken, kunst kijken of de hond uitlaten: het kan allemaal in de...
Caroline Verhagen

Leuk volgens local Caroline: ‘In het Wandelbos kun je echt je eigen ding doen’

Wie in Tilburg woont, kent de leukste plekken van de stad. Precies de plaatsen die ons trots op Tilb...
Jasmijn Verhagen in Berlijn Café

Leuk volgens local Jasmijn: ‘Het Wandelbos is het mooiste gebied van Tilburg’

Wie in Tilburg woont, kent de leukste plekken van de stad. Precies de plaatsen die ons trots op Tilb...

Meer over

Dieren

adv.