Noooo! De dierenvoedselbank moet noodgedwongen sluiten

Door Rowie van der Vliet 17 februari 2019

Wat is het toch mooi: de huisdierenvoedselbank. In Tilburg-Noord vind je het initiatief waar stadsgenoten met een minimumloon hondenbrokken, kattenvoer en meer mogen meenemen. Maar er is slecht nieuws, want de speciale voedselbank moet sluiten.

Huisdierenvoedselbank De Blije Pootjes deelt op 28 februari voor de allerlaatste keer eten voor huisdieren uit. Na vier jaar klaar te hebben gestaan voor de viervoeters en vogels, sluiten de deuren voor de stichting van Tilburgers Arian en Dian Verhoeks, zo maken ze op Facebook bekend.

Liefde voor dieren

Tilburgers kennen Arian en Dian als echte dierenvrienden. Ze weten hoeveel steun en liefde een huisdier kan bieden. Dat geldt niet alleen voor rijke Tilburgers, maar ook als er niet zoveel geld op je bankrekening staat. In 2015 startten ze met de dierenvoedselbank om baasjes met financiële problemen te helpen. Denk aan stadsgenoten die halsoverkop failliet werden verklaard of mensen waarvan een partner is overleden. Wat ons betreft verdienen Arian en Dian een staande ovatie voor hun inzet. Het heeft niet mogen baten.

Noodgedwongen sluiten

De reden voor de sluiting is heel zonde. “We hebben er alles aan gedaan om nog door te kunnen gaan, maar het mag helaas niet baten. We krijgen niet genoeg financiële medewerking om door te kunnen gaan”, laten Arian en Dian op Facebook weten. Wat erg voor al die dieren die dit nodig hebben!

Lees ook:

Dierenkliniek Oud Noord

Dit zijn de beste dierenartsen in Tilburg volgens jullie

Natuurlijk wil je dat je huisdier nooit iets mankeert. Maar stel dat er tóch iets met je trouwe vier...
Kat

15 x de knapste Tilburgse katjes op Instagram

Eerder zetten we al jullie knappe hondjes op rijtje. Deze keer gaat de eer naar al jullie mooie, wij...

Wat een leukerds! Dit zijn de leukste honden van Tilburg

Honderden foto’s van jullie honden stroomden binnen via Facebook door onze oproep voor de mooiste ho...


Meer over Huisdierenvoedselbank De Blije Pootjes ontdekken?

Huisdierenvoedselbank De Blije Pootjes

dierenverzorging

Vandaag gesloten

Dijksterhuisstraat 80a, Tilburg

Bekijk meer:dierenverzorging

adv.