Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Huisdieren van de week Woezel en Pip: ‘Ze springen zo leuk’

Door Zsa Zsa Faes 19 mei 2019

Laten we eerlijk zijn: de leukste katten, honden, konijnen, vissen noem het maar op, die wonen allemaal waar? Precies, hier in Tilburg! Dat bewijzen we met leuke verhaaltjes van de leukste huisdieren in Tilburg! Deze keer: Woezel en Pip van Siam Faes (7) en Sabrina van Bemmelen (37).

Woezel en Pip zitten te aarzelen om naar buiten te gaan buiten hun hokje. Baasje Sabrina, moeder van Siam doet het deurtje open en Woezel en Pip klimmen in haar nek. “Pip klimt zo vanaf de grond naar boven, ze is heel nieuwsgierig”, zegt Sabrina. “Woezel komt het liefste bij je knuffelen.”

Samen spelen

Terwijl Woezel en Pip door het huis rennen laat Siam zien wat hij allemaal voor ze in elkaar knutselde. Siam maakt namelijk hele mooie huisjes voor Woezel en Pip. Dat maakt Siam helemaal zelf van karton. “Daar kunnen ze lekker in slapen en spelen”, zegt Siam. “Ik vind het heel erg leuk als ze samen spelen dan gaan ze zo leuk springen.”

Ondeugend

Terwijl Siam verder bouwt aan het huisje van de ratjes staat Pip even toe te kijken wat er allemaal gebeurt. Hé, wat is dat? Woezel ontdekt een courgette op tafel en is daar heel stiekem van aan het snoepen. Dat lust Pip ook wel. Hij probeert door de benen van Sabrina te glippen. Sabrina die staat te koken kijkt om en heeft Woezel gezien. “Jij ondeugend ding”, roept Sabrina terwijl ze Woezel van de tafel pakt. Woezel en Pip zijn gek op groentjes en fruit! Wat vinden ze nu het allerlekkerst? “Kaas! Ik bedoel aardbei… en banaan!” roept Siam.

Siam bouwt aan een huisje voor Woezel en Pip. Foto: Zsa Zsa Faes Photography

Tekenfilm

Hoe ben je aan Woezel en Pip gekomen? “Ik heb ze voor mijn verjaardag gekregen, ongeveer één jaar geleden”, zegt Siam. Ze heten Woezel en Pip vanwege de tekenfilm ‘Woezel en Pip’. “Woezel is donker met wit en lijkt er veel op en Pip lijkt ook veel op Pip van de tekenfilm!” Het duurde wel twee weken voordat Siam besloten had dat ze Woezel en Pip gingen heten…

Nieuwsgierige Pip. Foto: Zsa Zsa Faes Photography
Pip. Foto: Zsa Zsa Faes Photography
Woezel (links) en Pip (rechts). Foto: Zsa Zsa Faes Photography
Woezel. Foto: Zsa Zsa Faes Photography
Pip. Foto: Zsa Zsa Faes Photography
Pip. Foto: Zsa Zsa Faes Photography
Woezel. Foto: Zsa Zsa Faes Photography

Lees ook:

Huisdier(en) van de week Randy en Balou: ‘Het zijn lieve monsters’

Laten we eerlijk zijn: de leukste katten, honden, konijnen, vissen noem het maar op, die wonen allem...
Sayuri & Kiara

Huisdier(en) van de week Kiara en Sayuri: ‘Wij doen alles voor kaas’

Laten we eerlijk zijn: de leukste katten, honden, konijnen, vissen noem het maar op, die wonen allem...
Snuitje

Monique heeft een hertje als huisdier: ‘Hij komt ’s avonds bij me op de bank liggen’

Al van jongs af aan is Monique van Loon besmet met het dierenvirus. Nu vangt zij regelmatig dieren o...

Meer over

Dieren

adv.