Huisdier(en) van de week Randy en Balou: ‘Het zijn lieve monsters’

Door Zsa Zsa Faes 20 april 2019

Laten we eerlijk zijn: de leukste katten, honden, konijnen, vissen noem het maar op, die wonen allemaal waar? Precies, hier in Tilburg! Dat bewijzen we met leuke verhaaltjes van de leukste huisdieren in Tilburg! Deze keer: Randy en Balou van Jose Janssen (56) en Amy van Vugt (20).

Randy zit lekker uit het raam te kijken, terwijl Balou met een balletje bezig is. “Het zijn echt monsters hoor”, grapt baasje Jose. Waarop Randy ons aan kijkt om te zeggen: ‘Wat? Ik? Nee, hoor!’

Jonge ding

“Het zijn wel lieve monsters”, vertelt Jose. Ondertussen heeft Balou een ander speeltje gevonden en is daar druk mee in de weer. Randy die er al negen jaar rondloopt is niet zo onder de indruk van het jonge ding.

Randy. Foto: Zsa Zsa Faes Photography

Héél speels

Terwijl Balou ligt te spelen met een goudvisknuffeltje vertelt Jose hoe ze aan Randy en Balou kwam. “Randy hebben wij via een collega gekregen. Die hadden toevallig een nestje 9 jaar geleden. Balou komt uit Dierenasiel Tilburg toen hij nog een kitten was.” En dat merk je nog wel. Balou is nu ongeveer 2 jaar oud en nog héél speels! En dat vindt Randy niet altijd even leuk.

Samen TV kijken

Ondertussen is Amy thuisgekomen. Randy is de eerste die haar komt begroeten, Balou, die heel druk bezig is met zijn goudvisknuffeltje, kijkt even op en ziet Amy. De kater komt gelijk even gedag zeggen. “Hier worden wij heel gelukkig van. Als we thuiskomen van werk of school dat we zo blij worden ontvangen!” Randy en Balou zijn ook gek op Amy vertelt Jose. Ze slapen heel graag bij haar op de kamer.

Etenstijd

Randy en Balou beginnen honger te krijgen. Ze willen niet meer stil zitten. Tijd voor eten! Baasje Jose maakt het klaar voor de katten waardoor ze allebei staan te dansen om de benen van Jose. Honger! Honger! Er wordt volop gemiauwd. Dan eindelijk wordt er eten op de grond gezet. Randy en Balou eten ver van elkaar af. Baasje Jose houdt alles goed in de gaten. “Randy is echt de baas hier, als hij klaar is, probeert-ie eten te stelen van Balou”, vertelt Jose. En ja hoor! Randy is klaar met eten en loopt gelijk richting Balou. “Nee!” Jose pakt Randy op en zet hem ver weg van Balou. Na het eten zitten de buikjes vol en zijn Randy en Balou voldaan. Tijd om een fijn plekje te vinden om te gaan slapen. Slaap lekker, lieve Randy en Balou.

Balou. Foto: Zsa Zsa Faes Photography
Balou speelt graag met alles! Foto: Zsa Zsa Faes Photography
Randy. Foto: Zsa Zsa Faes Photography
Randy. Foto: Zsa Zsa Faes Photography
Randy. Foto: Zsa Zsa Faes Photography
Balou en zijn Goudvis. Foto: Zsa Zsa Faes Photography

Lees ook:

Sayuri & Kiara

Huisdier(en) van de week Kiara en Sayuri: ‘Wij doen alles voor kaas’

Laten we eerlijk zijn: de leukste katten, honden, konijnen, vissen noem het maar op, die wonen allem...
Snuitje

Monique heeft een hertje als huisdier: ‘Hij komt ’s avonds bij me op de bank liggen’

Al van jongs af aan is Monique van Loon besmet met het dierenvirus. Nu vangt zij regelmatig dieren o...
Francis Bacon Kim Woning van de Week

Binnenkijken bij Kim en haar varken: ‘Francis Bacon is echt onze maat’

Kim Pattiruhu woont samen met haar vriend Niek, twee katten en een bijzondere huisgenoot: varken Fra...

Meer over

Dieren

adv.