Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Hoe cute?! Er is een rode panda geboren in Beekse Bergen

Door Rowie van der Vliet 15 juli 2020

We lopen hier een flink potje weg te smelten. Hoe schattig is dit?! Safaripark Beekse Bergen mag op beschuit met muisjes trakteren door de geboorte van een rode panda. 

De geboorte is heel bijzonder, want in het wild leven nog maar 2500 rode panda’s! Het is een kwetsbare diersoort en dierentuinen over heel de wereld doen hun best om de rode panda niet te laten uitsterven. “Met het jong gaat het goed”, zegt Kris Jansen, hoofd dierenverzorging. “We hebben er alle vertrouwen in dat het groot wordt. De eerste periode is het jong fragiel en daarom laten we moeder Angels, vader Turner en hun zoon of dochter volledig met rust. We verstoren hen zo min mogelijk, komen dus ook niet in het nest en weten daarom nog niet welk geslacht de nieuwe aanwinst heeft.” Het is nog even wachten op de naam.

Rode panda in Beekse Bergen

We kunnen nog niet op kraamvisite komen. Jonge dieren blijven heel lang in het nest zitten. Pas na een maand of drie komen ze naar buiten. Maar héél misschien kun je tot die tijd het jong wel met eigen ogen zien. “Het kan zijn dat de moeder het jong naar een ander nest verplaatst in verband met de hygiëne, dus dan is hij of zij eventjes buiten.”

Voor wie nog meer wil wegsmelten: kijk dit filmpje. Dat geluidje dat de rode panda in het begin maakt… zo cute! We klikken hier voor de zoveelste keer op repeat:

Lees ook:

Dierenfilmpje! We gingen op kraambezoek bij de babyaapjes in De Oliemeulen

Hoe schattig?! Dierenpark De Oliemeulen mag véél beschuit met roze en blauwe muisjes uitdelen. Sinds...
Siberische grondeekhoorn

Oh my! 11 x onwijs coole dieren uit Tilburg op Instagram

Steek je hand op als je hart overloopt wanneer je een schattige hond of een lieve puppy ziet! *Steek...

Bastiënne is dierenverzorger bij de Oliemeulen: ‘Heel stil nu er geen bezoek is’

Dierenpark De Oliemeulen is voor veel Tilburgers al jarenlang een begrip. Sommige stadsgenoten zijn ...

Meer over

Dieren Nieuws

adv.