Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dierenfilmpje! We gingen op kraambezoek bij de babyaapjes in De Oliemeulen

Door Rowie van der Vliet 25 juni 2020

Hoe schattig?! Dierenpark De Oliemeulen mag véél beschuit met roze en blauwe muisjes uitdelen. Sinds april wonen er babyaapjes in het Tilburgse dierenpark. Wij gingen op kraambezoek bij de doodshoofdapen.

Twee babyaapjes zijn begin april geboren, terwijl een andere baby begin juni uit de buik kwam, zo vertelt dierenverzorger Bastiënne op Facebook. “Eentje komt af en toe los van de moeder, oogjes helemaal op en om zich heen aan het kijken.”

Babyaapjes in De Oliemeulen

Tijdens het kraambezoek zien we mama’s trots met de aapjes op hun rug lopen. Eentje kijkt inderdaad al flink om zich rond. De andere babyaapjes in De Oliemeulen lijken lekker te slapen op de rug van een volwassen doodhoofdaapje. Zo schattig!

Nog meer babynieuws

Leuk om te weten: het is niet het enige babynieuws uit Dierenpark De Oliemeulen. In het terrarium spot je ook kleine hagedissen en baardagame. Daarnaast zijn er ook baby’s bij de stinkdieren, stokstaartjes en servals. Alleen zie je die niet, want die moeten nog eventjes wennen. In dit filmpje vertelt Bastiënne er meer over.

Moeilijke periode

Terwijl de baby’s werden geboren in De Oliemeulen ging de dierentuin zelf door een moeilijke periode. Ze dachten verplicht te moeten sluiten door de coronacrisis en liepen hierdoor veel inkomsten mis. Gelukkig werd die periode opgevangen door een crowdfundingsactie, maar of het op de lange termijn genoeg is om te blijven bestaan is niet zeker. Daarom is er weer een crowdfunding opgezet. Gelukkig lijkt De Oliemeulen weer even vooruit te kunnen, want het streefbedrag is ruimschoots gehaald. Toch kan de Tilburgse dierentuin alle steun gebruiken.

Lees ook:

Bastiënne is dierenverzorger bij de Oliemeulen: ‘Heel stil nu er geen bezoek is’

Dierenpark De Oliemeulen is voor veel Tilburgers al jarenlang een begrip. Sommige stadsgenoten zijn ...
Tilburgs Dierenpark

Veel kijkplezier: deze gave video van de dierentuin aan de Bredaseweg moet je zien

Als je de eigenaar van de Burgers Zoo in Arnhem bent, schenk je gewoon een dierentuin aan je Tilburg...
dierenpark de oliemeulen

UPDATE: Dierenpark De Oliemeulen heeft de crowdfunding gehaald om te blijven bestaan

Tilburg, we can do this! Dierenpark De Oliemeulen heeft nog een kleine €1500,- nodig en dan is het d...

Meer over

Dieren Video

adv.