Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Nostalgie: een ode aan de Spoorlaan-fietsenstalling die 21 juli sluit

Door Noah Godefroy 10 juli 2020

Het einde van een tijdperk: de fietsenstalling aan de kant van de Spoorlaan sluit voorgoed! Zonder gekheid: het wordt natuurlijk wel even wennen. Vanaf 21 juli zetten we onze fietsen bij het station namelijk aan de andere kant van het spoor. 

De verbouwing van Station Tilburg en alles wat erbij hoort (dus ook de fietsenstallingen) is eigenlijk een doorlopend proces. We weten nog goed dat we de fietsen beneden in de rekken aan de Spoorlaan zetten… Goede oude tijd, al was de kans wel groot dat je ‘m na het stallen nooit meer terugzag. De nostalgie!

Vol = vol

Vervolgens werd de openbare fietsenstalling naar boven verplaatst en kon je beneden tegen betaling je fiets stallen. Dat bracht je rijtuig in een iets veiligere haven, maar leverde ook nieuwe problemen op. Waar je beneden je fiets nog zowat door elke kier kon wringen, had je boven de stamregel: vol = vol. Het noteren van het rijnummer was ook een must, anders was het lang zoeken bij terugkomst. In de regen. Altijd.

3.900 fietsen

Maar nu is er dus de permanente uitkomst: een overkapte en bewaakte fietsenstalling aan de andere kant van het spoor. De kant van de Burgemeester Broxlaan, zeg maar. De stalling biedt plaats aan 3.900 fietsen en de eerste 24 uur stal je je fiets voor nop. Daarna ga je wel betalen: €1,25 per dag. Goed nieuws voor AFAC, dat scheelt ze waarschijnlijk een hele hoop gesjouw met fietsen. De fietsenstalling is open vanaf een kwartier vóór de eerste trein en tot een kwartier na aankomst van de laatste trein.

Ophalen

De ‘oude’ fietsenstallingen (zowel de betaalde als onbetaalde) sluiten op 21 juli. Staat jouw fiets er nog? Snel ophalen dan! Want na de 21e gaat AFAC een kijkje nemen. Kost je toch weer een tientje. Voor de mensen die maar niet kunnen wennen aan de nieuwe spot, niet getreurd: wanneer alle fietsen weg zijn is het de bedoeling dat er aan de kant van de Spoorlaan nóg een bewaakte fietsenstalling komt!

Lees ook:

MAG DAT: fietsen in het park in Tilburg?

Regels zijn er genoeg, maar best wel vaak weten we eigenlijk niet zo goed wat er wel of niet mag. Da...

MAG DAT: lopend of fietsend door de McDrive gaan?

Hunker je al weken naar een BigMac of krijg je onwijs veel trek in een McFlurrie met dit weer? Even ...
labels

Om deze reden zitten er ineens veel gele labels aan fietsen op het station

We waren onlangs even op het station om te kijken hoe druk het was. Wat ons meteen opviel, waren de ...

adv.