Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Voor het eerst in Kruikenstad? Dit moet je weten over carnaval

Door Noah Godefroy 4 februari 2020

Carnaval in Kruikenstad is een bijzondere versie van carnaval. Zo hebben we geen dresscode, is ons carnavalstaaltje eigenlijk gewoon Tilburgs en is er op iedere hoek wel wat te beleven. Voor het eerst in Kruikenstad met carnaval? Neem dan even dit artikel door!

Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Geen stress om je outfit

Kindercarnaval 2019
Kindercarnaval 2019. Foto: indebuurt

Carnaval in Kruikenstad is gewoon een kwestie van lekker gek doen en dus raden wij je aan om even goed na te denken over je outfit. Maar mocht je nou toch geen zin/tijd/geld hebben om na te denken over een bijzondere creatie, geen stress: trek een oud shirt uit de kast, doe een kapotte broek aan en zet een gekke muts op. Niemand die je raar aankijkt in Tilburg!

Greatest hits

Mèn nie belle van Jason Haans en CV D’r Neffe. Foto: CV D’r Neffe

Men zegt weleens dat Tilburg tijdens carnaval één grote Nederlandstalige après-skihut is. Verwacht hier geen traditionele carnavalsmuziek, maar Nederlandstalige hits uit alle tijden en alle hoeken. Tel daar alle carnavalsliedjes van eigen makelij bij op en meezingen maar!

Vroeg pieken

D'n Opstoet 2019 in Tilburg
D’n Opstoet 2019 in Tilburg. Foto: indebuurt

Vroeg pieken: dat moet je dus juist níet doen. Het feest duurt eigenlijk van vrijdag tot dinsdag, maar veel mensen moeten op maandag gewoon weer aan de bak en geven dus het weekend vol gas. Zorg dan niet dat je op zondag al uitgeteld op de bank ligt, want dan moet je natuurlijk nog naar d’n Opstoet!

Warme kleding

Carnavalsoptocht 2019 in Tilburg
Carnavalsoptocht 2019 in Tilburg. Foto: indebuurt

Oké, we zeiden net dat de outfit niet zoveel uitmaakt, maar het is wel altijd weer een uitdaging om je zo aangenaam mogelijk door het feestgedruis te bewegen. Buiten is het in februari vaak koud, maar in de kroegen is het aangenaam warm. Draag bijvoorbeeld zo’n oranje-groene sjaal en handschoenen; die kun je ook weer af- en uitdoen! De sjaals scoor je bij carnavalswinkels als Koopjeshal en Carnavalswinkel Van der Kruijs, maar ook gewoon bij de Albert Heijn!

Kruikenmunt

Carnavalsoptocht 2019 in Tilburg
Carnavalsoptocht 2019 in Tilburg. Foto: indebuurt

Voor de duidelijkheid: ja, we wéten dat die munt duur is. En ja, we wéten dat zo’n pilsje in een holle kies past. Maar het is nou eenmaal zo en je moet het er maar mee doen. In Tilburg zijn we er inmiddels aan gewend en klagen heeft geen zin!

Lees ook:

Parkeren met carnaval 2020 in Tilburg: dit moet je weten

Het komt nu steeds dichterbij: carnaval 2020! Het is vanaf vrijdag 21 februari tot en met dinsdag 25...

Daar zijn ze weer! Dit is de carnavalskraker van CV D’r Neffe en Jason Haans

Na een gigantisch succes met Sjanternèl in 2019 maakten de heren van CV D'r Neffe (jeweetwel, van he...
Et Tulpefist

Alaaf! Deze carnavalsfeestjes vind je in Theaters Tilburg

Het mooiste feestje van het jaar komt er weer aan: carnaval in Kruikenstad. Ieder jaar trekken we tr...
Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

adv.