Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Ein-de-lijk! Vrouwen kunnen tijdens carnaval óók op elke hoek piesen

Door Rowie van der Vliet 15 november 2017

Met al dat bier tijdens carnaval moet je gewoon vaak piesen. Niet zo’n probleem als je een man bent, maar voor vrouwen was het voorgaande jaren vaak lastiger om een toilet te vinden. In 2018 wordt het ein-de-lijk anders. Vanaf carnaval worden er openbare toiletten en toiletwagens geplaatst.

Het plan komt van GroenLinks-raadslid Nathalie Nijs. Zij vond het hartstikke vervelend dat ze een deel van de carnavalsoptocht moest missen, omdat ze naar de wc in een kroeg moest gaan, zo meldt Trouw. Daarom diende ze een motie in voor evenveel toiletten voor vrouwen. Het plan kon op veel steun kon rekenen. Het idee kreeg Nijs nadat ze zag hoe een Amsterdamse vrouw een boete kreeg voor wildplassen. Kon ze niet gewoon naar het urinoir? Als je het GroenLinks-raadslid vraagt was dat een belachelijke conclusie. Daarom diende ze een motie in voor evenveel openbare toiletten voor dames als voor heren tijdens evenementen in Tilburg. Goed bezig!

Piscriminatie

In Tilburg is er ook genoeg discussie over vrouwen en openbare toiletten. Tijdens de kermis zette Hennie Snoeren heel Tilburg op zijn kop toen zij de term piscriminatie in het leven riep. Ze maakte een foto van een damestoilet dat 0,50 cent kostte én een pispaal die gratis is. In korte tijd reageerden honderden mensen op de foto en Hennie haalde de landelijke media. We zijn heel benieuwd of vrouwen straks ook even vaak gratis naar de wc kunnen.

adv.