Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

MAG DAT: een masker opzetten met carnaval?

Door Rowie van der Vliet 14 februari 2020

Regels zijn er genoeg, maar best wel vaak weten we eigenlijk niet zo goed wat er wel of niet mag. Daarom vragen wij ons bij heel veel dingen af, MAG DAT? Met deze week: mag je tijdens carnaval een masker op je hoofd dragen?

Ga jij verkleed als Zorro, iemand uit La Casa de Papel of Spider-Man? Dan kun je natuurlijk niet zonder masker komen aanzetten. Zo’n ding dat je hoofd bedekt, past er natuurlijk helemaal bij. Eigenlijk is het ook best ideaal als je een nacht hebt doorgehaald of iets te diep in het glaasje hebt gekeken. Niemand die je wallen ziet! Maar… mag je eigenlijk wel een masker in het openbaar dragen tijdens carnaval?

MAG DAT?

Het is sinds 1 augustus 2019 verboden gezichtsbedekkende kleding te dragen, zo kan iedereen elkaar herkennen en aankijken. Maar wat nou als je met de bus vanuit de Reeshof op weg bent naar een carnavalsfeestje in het centrum en je bent verkleed als Deadpool? Of als je op de fiets zit met een rode overall en Dalímasker van die ene populaire Netflix-serie – riskeer je dan een boete?

Hier mag het niet

Nou is het sowieso niet echt aan te raden om met een masker op te fietsen, maar toch. Wij hebben het even nagevraagd bij de politie en die verwees ons door naar alle do’s en don’ts wat betreft gezichtsbedekkende kleding. Bij gezichtsbedekkende kleding gaat het om alle kleding die je gezicht bedekt en dus onherkenbaar maakt. Bijvoorbeeld een bivakmuts, boerka, nikab, integraalhelm of een masker. Je mag deze niet dragen in scholen, ziekenhuizen en overheidsgebouwen als gemeentehuizen en politiebureaus. Daarnaast is het ook verboden in de bus. En nu komt het: je mag dit soort kleding wél op straat dragen! Niks aan de hand, dus. Alleen even dat zombiemasker afzetten als je in de bus stapt.

Verboden in Heerlen

Sta niet gek te kijken als je toch ineens je masker af moet zetten. Kroegen en feesten kunnen een masker van de dresscode halen. Vorig jaar in Heerlen verbood een carnavalstent op een groot plein namelijk alle maskers. In Tilburg was dit in 2019 niet het geval.

Lees ook:

Carnavalsoutfit Tilburg: dit zijn dé trends voor 2020

Nog op zoek naar een carnavalsoutfit in Tilburg, maar kom je maar niet op een goed idee? Geen zorgen...
Carnaval op de Korte Heuvel 2019

Feesten zonder paraplu? Dit is de weersverwachting tijdens carnaval

Oké, het duurt nu echt niet lang meer. Carnaval staat al bijna voor de deur. Tijdens het Klunen op d...

Hossen maar! Dit zijn de beste Tilburgse carnavalskrakers van 2020

En? Hebben we er al zin in mensen? Tuuuurlijk! Na het lezen (beluisteren) van dit bericht in ieder g...

adv.