Handig om te weten: deze wegen zijn dicht tijdens carnaval

Door Thijs Dingemans 3 maart 2019

Ja, ook dat is carnaval in Tilburg: afgesloten wegen. Waar kun je tijdens de optocht wél en niet komen met de auto, fiets, step en driewieler? En welke wegen zijn alle dagen dicht? Zochten we even voor je uit. 

Zoals je weet is d’n opstoet dit jaar op zondag 3 maart. Dat zorgt de hele dag voor wat hinder in en rondom het centrum. Vanaf 10.00 uur zijn een hoop straten geblokkeerd (dus eigenlijk dicht) door de wagens die worden opgesteld. Het gaat daarbij om onder meer de Wethouder Baggermanlaan, Havendijk en Sint Josephstraat.

Chaos

Om 12.00 uur volgt nog meer hinder als de optocht begint. Dan mag je megadrukte verwachten op onder meer de Heuvelring, Spoorlaan, Willem II-straat en Paleisring. Rond 16.00 uur worden de eerste wegen weer redelijk toegankelijk voor fietsers en auto’s. Hier zie je precies op welke wegen hinder is en vanaf hoe laat.

Heuvel helemaal dicht

Een dag eerder (zaterdag 2 maart) gaat de Korte Heuvel helemaal dicht voor fietsers. De weg is tot en met dinsdag 5 maart 19.00 uur afgesloten en alleen toegankelijk voor hossende voetgangers in de polonaise.

Heuvelring

De Heuvelring ondervindt ook hinder. Van donderdag 28 februari 19.00 uur tot en met woensdag 6 maart 7.00 uur is er één rijstrook afgesloten zodat voetgangers veilig kunnen oversteken. Hebben we nog één tip: doe voorzichtig 😉

Oh Yeah Yes GIF by Cultura - Find & Share on GIPHY

Lees ook:

Parkeren met carnaval 2019 in Tilburg: dit moet je weten

Het komt nu steeds dichterbij: carnaval 2019! Het is vanaf zondag 3 maart tot en met dinsdag 5 maart...
carnaval 2019 optocht tilburg

Carnaval 2019: op deze dag is de optocht in Tilburg

Heb je je outfit voor carnaval 2019 al gescoord? Zijn de kratten bier en flessen Schrobbelèr al inge...

9 x hier kun je carnavalsemblemen kopen in Tilburg

Ben jij bezig met het opleuken van je kiel? Daar horen natuurlijk leuke emblemen op in de stijl van ...

adv.