Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Geen Opstoet tijdens carnaval in Tilburg: ‘Maken het niet mooier dan het is’

Door Rowie van der Vliet 29 september 2020

De Carnavalsstichting Tilburg windt er geen doekjes om. Tijdens heel carnaval 2021 organiseert de stichting geen openbare evenementen in Tilburg. Dat betekent: geen feesten zoals D’n Opstoet en Kruikenstad in Koor.

Patrick Dewez, voorzitter Carnavalsstichting Tilburg: “Carnaval is het feest van verbroedering, verbinding en naastenliefde. We feesten, lachen, drinken en huilen samen, óók, of misschien wel juist, in deze moeilijke coronatijd. Laten we ook dit jaar troost bieden en verbinding zoeken, ook zonder de feesten en ontmoeting waar iedereen zo naar verlangt.”

Alternatieven

Het groen-oranje gevoel zit in alle Kruikenzeikers en de stichting denkt dat dit niet verloren gaat nu er geen feesten zoals D’n Opstoet of Et Sebiet tijdens carnaval 2021 in Tilburg. Het is niet zeker of kroegen of andere verenigingen zelf iets gaan organiseren. Carnaval zal sowieso anders gevierd worden dan we gewend zijn. “We maken het niet mooier dan het is. De vele vrijwilligers van Carnavalsstichting Tilburg denken na over alternatieven”, aldus de carnavalsstichting.

Carnaval in Tilburg

Die verbinding zal voor een groot deel digitaal plaatsvinden. Dat begint al met d’n Elfde van d’n Elfde, dat via een livestream vanuit Poppodium 013 wordt uitgezonden. “Op die manier geven we het groen-oranje vlammetje zuurstof en laten we het vuur in Kruikenstad branden.” Niet helemaal kèk mar wegge sjouwt dus.

Lees ook:

11-11 Tilburg

11-11 in Tilburg: ‘Carnaval is anders maar wordt zeker gevierd’

11-11 is dit jaar in Tilburg niet zoals je gewend bent. De start van het carnavalsseizoen krijgt een...

Nu al zin in volgend jaar: het Kruikenstad carnavalsmotto van 2021 is bekend

Zo, we hebben het weer overleefd. De echte strijders gingen tot dinsdagavond laat door met carnavall...
Nagenieten carnaval 2020 Kruikenstad

VIDEO: carnaval 2020 in Kruikenstad in een halve minuut

Alweer toe aan een eerste dag op het werk of blijf je nog een extra dagje thuis met je brakke kop? C...

adv.