Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Fèn fisje nie! Dit moet je weten over de Klûntocht 2019 in Tilburg

Door Emma Koevoets 13 februari 2019

Het is weer tijd om te klûnen op de Korte Heuvel! Dit jaar vindt tijdens de Klûntocht Tilburg ook de officiële Kruikenverloving plaats. Zo zijn er twee redenen om weer lekker van kroeg naar kroeg te dweilen op de Korte Heuvel. 

Yes! Klûnen start om 14.00 uur op 17 februari 2019 op het terras van Café Philip. Daar koop je de stempelkaart om bij elk van de elf kroegen langs te gaan en je bierstempel te halen. De stempelkaarten scoor je voor €5,00 per stuk. Bij een volle stempelkaart krijg je het unieke Klûunstrijkembleem voor op je kiel. Dit unieke embleem haal je weer op bij de Schrobbelèrbar, waar je Klûntocht begon.

Gijsje Eigenwijsje

Van de opbrengt van de verkoop van de stempelkaarten gaat er een deel naar Gijsje Eigenwijsje, een stichting om gezinnen met ernstig of ongeneeslijk zieke kinderen een gratis weekje weg te geven. Dat betekent bier drinken voor het goede doel! Bij de vorige editie Klûnen werd al €811,- voor Gijsje Eigenwijsje opgehaald!  Over dat bedrag moeten we wel heen kunnen, toch?

Kruikenverloving

Loense Lieske van de Schèèl Praaje en Hendrikus van Bom tot Zjoere van CV De Bombezjoerders komen tijdens het Klûnen ook hun kruikenverloving – na meer dan vijf jaar verkering – bekend maken! Hoe laat? Vanaf 15.00 uur zal het Kruikenpaar van 2019 aanwezig zijn bij de LIVE Pianobar Tilburg en Café De Slijterij. Prins Etienne dun Irste en adjudant Jean zullen natuurlijk wel een oogje in het zeil houden.

Line-up

De hele dag worden de leukste carnavalsnummers gedraaid en gespeeld door:

  • DJ Coenio
  • Prins Etienne d’r Irste en gevolg
  • Sleutelsollers
  • De Elstars
  • Ufo de Roosneuzen
  • Dj Ron het Carnavalskanon
  • CV de Jassen
  • Jacob
  • Diverse fanfarebandjes
  • Johnny Purple

Zonnebril meenemen

Speciaal voor deze editie van Klûnen en de Kruikenverloving is er dit jaar heel mooi weer besteld! Het zonnetje gaat lekker schijnen en er wordt verwacht dat het aan het eind van de week ook zo ongeveer 15 graden wordt buiten. Dat zou wel heel fijn zijn, dus laten we ervoor duimen! Voor de zekerheid toch maar je zonnebril meenemen. Aan zonnebrand hoef je niet te denken: Klûntocht Tilburg maakte op Facebook al bekend dat daarvoor gezorgd wordt!

Lees ook:

Klûnen

Klûnen: Kruikenverloving

Philip

17 feb 2019 01:00
CV dr neffe Jason Haans

Jason & CV D’r Neffe maakten dé Tilburgse carnavalskraker van 2019: ‘Geen hoempapa’

De carnavalsfeestjes van CV D'r Neffe in de Sint Josephstraat zijn ondertussen legendarisch. Wat beg...
overtredingen

Mysterie: waarom hebben we een stoplicht met een plassend poppetje?

Aan het Piusplein, bij de Spoorzone en op andere plekken in de stad hebben we sinds een tijdje een s...

adv.