Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Feesten zonder paraplu? Dit is de weersverwachting tijdens carnaval

Door Redactie Tilburg 21 februari 2020

Oké, het duurt nu echt niet lang meer. Carnaval staat al bijna voor de deur. Tijdens het Klunen op de Heuvel was storm Ciara aanwezig, wat ervoor zorgde dat er buiten niet gefeest kon worden. Hoe gezellig is het om tijdens d’n Opstoet met een biertje in je hand te genieten van de wagens, zonder regen? Dit is de weersverwachting voor carnaval in Kruikenstad!

We kijken alvast in onze glazen bol (a.k.a. Weeronline) naar het weer van carnaval 2020 in Tilburg. Op het moment van schrijven zien we de volgende voorspelling: natte periodes maar géén kou. Goed én slecht dus.

Weersverwachting carnaval

Vrijdagavond is de stad al helemaal omgetoverd tot Kruikenstad. Overal waar je kijkt zie je groen-oranje. Maar wat doet het weer? Die paraplu of poncho ga je op vrijdag het minst nodig hebben. Volgens Weeronline is de kans op neerslag zo’n twintig procent. Het wordt maximaal tien graden.

Zaterdag

Zaterdag: voor veel mensen de eerste ‘echte’ carnavalsdag. Iedereen ziet er tip top uit en gaat de Heuvel op of de kroegen in. Wat kunnen verwachten van het weer? Het is nat, maar niet koud. Er wordt regen verwacht en maar liefst 90%. De windkracht is 5.

D’n Opstoet

Misschien wel het allerbelangrijkst: de grote optocht op zondag. Het ziet er niet rooskleurig uit: met een 90% kans op neerslag is het dus wel handig om een paraplu of regen poncho mee te nemen. Weeronline verwacht dat het gaat plensen, want ze voorspellen dat er 18,4 mm neerslag valt. Als je het positief wil bekijken, het wordt gelukkig niet koud. De minimale temperatuur van carnavalszondag is 8 graden en maximaal wordt het 12 graden.

Maandag en dinsdag

Op maandag en dinsdag wordt het weer iets beter. Op maandag wordt er maar 0,8 milimeter neerslag voorspeld. Op dinsdag kan het weer een beetje gaan regenen, maar niet zo heftig als zondag. Tip? Zet iets van een hoofddeksel op, zodat jouw make-up of getoupeerd haar niet uit model raakt. Tot zover het weer met carnaval in Tilburg. Feest ze!

 

Tilburg Weer

Lees ook

D'n Opstoet 2019 in Tilburg

Attentie: dit zijn de aangepaste openingstijden van de binnenstad tijdens carnaval

We hebben de feestmaand inmiddels ver achter ons gelaten, maar nu is het tijd voor het volgende fees...

Jason Haans en CV D’r Neffe maken vervolg op dé carnavalskraker van 2019: ‘Het is geen strijd’

Ineens waren ze daar in 2019: Jason Haans en CV D'r Neffe. Je kon tijdens carnaval vorig jaar bijna ...

Carnavalsoutfit Tilburg: dit zijn dé trends voor 2020

Nog op zoek naar een carnavalsoutfit in Tilburg, maar kom je maar niet op een goed idee? Geen zorgen...

adv.