Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Kèk mar! Dit is het embleem voor Kruikenstad 2021

Door Rowie van der Vliet 7 juli 2020

Het motto voor Kruikenstad 2021 was al bekend: Kèk mar wègge sjouwt. Daar hoort natuurlijk ook een mooi embleem bij, aldus de Carnavalsstichting. Goed nieuws: het nieuwe embleem van Kruikenstad is onthuld.

Tom Grandieri ontwierp het nieuwe embleem. “Mijn ontwerp staat voor de blijvende beweging in Tilburg. Natuurlijk de constante wegwerkzaamheden waar we ons soms aan ergeren, maar zeker ook de dynamische stad die Tilburg is. We zijn als Tilburgers niet bang om de handen uit de mouwen te steken of om een mooi feestje te bouwen. Kèk mar wègge sjouwt”, zo zegt Tom.

Tekst loopt door na de foto.

Kèk mar wègge sjouwt, ofwel het nieuwe motto voor carnaval 2021. Wat het betekent? “Kijk maar wat je doet. Geniet van…

Posted by Carnaval in Kruikenstad on Saturday, 4 July 2020

Carnaval 2021 in Tilburg

Het is niet het enige nieuws rondom Carnaval 2021. De Carnavalsstichting Tilburg heeft namelijk twee nieuwe bestuursleden: Carin van Oekel en Marcel van den Hoven. Het nieuwe bestuur heeft een hoop te bespreken. Mogelijk ziet carnaval er in 2021 heel anders uit dan we gewend zijn door coronamaatregelen. Wel maken ze bekend dat we op d’n Elfde van d’n Elfde weten wie Prins Carnaval 2021 wordt. Of Prinses Carnaval?! “En hij of zij zal ons allemaal voorgaan in een carnavalsseizoen waarin de tradities gewaarborgd blijven”, belooft Patrick Dewez, de voorzitter van Carnavalsstichting Tilburg. Opvallend: het woordje ‘zij’ wordt specifiek benoemd, terwijl de stadsprins tot nu toe altijd een man is geweest. Sommigen vinden dat Kruikenstad een Prinses Carnaval kan gebruiken. We gaan het zien…

Andere invulling?

Wat we ook nog moeten afwachten is de invulling van Carnaval 2021. De stichting werkt op de achtergrond aan meerdere scenario’s. Dat doen ze zonder Tijmen Bergen, die zijn rol als secretaris doorgeeft aan Marleen de Ridder. In ieder geval weten al hoe het motto en embleem voor Kruikenstad 2021 eruit komen te zien. Wij hebben er nu al zin in!

 

adv.