Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dit is er allemaal te doen tijdens carnaval in Tilburg

Door Rowie van der Vliet 5 december 2017

Wat er allemaal te doen is tijdens carnaval in Tilburg? Ontzettend veel! We beginnen al vroeg in januari 2018 met verschillende evenementen en feestjes. Wij hebben alle carnavalsevenementen in Kruikenstad voor je op een rij gezet. Onderverdeeld in januari, februari en natuurlijk de evenementen tijdens carnaval. Zo kan jij je alvast goed voorbereiden!

Pagina 1/3
⟵ swipe swipe ⟶

Zaterdag 6 januari: Zumme zinge?!

Gas erop! Tijdens Zumme zinge in Poppodium 013 mag iedereen – ja, echt – de microfoon pakken en een carnavalskraker zingen op het podium. Van een one-man-band tot kinderkoor: allemaal laten ze van zich horen. Het winnende nummer wordt tijdens carnaval nog veel meer gezongen bij evenementen.

Wiewatwaar Zaterdag 6 januari 2018 van 19.30 tot 23.59 uur bij Poppodium 013. Entreeprijs is 5 euro. Wil je op dat podium klimmen? Inschrijven kan hier.


Meer over Poppodium 013 ontdekken?

Poppodium 013 poppodia

GeopendHele dag

Veemarktstraat 44, Tilburg

Bekijk meer:poppodia

Leuterconcours

Zin om een avond lang helemaal in een scheur te liggen? Dat komt goed uit! In januari wordt de opperleuterèr van Kruikenstad 2018 gekozen. De acht beste tonpraters van het vurleuteren laten zien wat ze kunnen.

Wiewatwaar Zaterdag 13 januari 2018 vanaf 20:11. Het evenement vindt dit jaar niet meer plaats in het MIDI theater, maar zoals vanouds in de concertzaal van Theaters Tilburg.


Meer over Theaters Tilburg ontdekken?

Theaters Tilburg entertainment

Louis Bouwmeesterplein 1, Tilburg

Bekijk meer:entertainment

Waogeslouwe

We zijn zo benieuwd wat voor wagens we gaan zien tijdens d’n Opstoet! Wil je al een voorproefje van wat je kunt verwachten tijdens de carnavalsoptocht van 2018? Dan kun je een kijkje nemen tijdens het opbouwen van de wagens, het waogeslouwe. De bouwers vertellen trots over hun creaties, kapellen spelen een sfeervol deuntje en kinderen kunnen zich laten sminken of spelen in het Tjeukehok.

Wiewatwaar Zondag 14 januari vanaf 12.00 tot 18.30 uur in de bouwhal aan de Ledeboerstraat 5. Toegang is gratis.

Kenderwaogeslouwe

Klassen gaan vaak ook kijken naar het waogeslouwe. Daar staan de bouwers klaar om jonge Kruiken en Kruikinnen alles te vertellen over de wagens. Hoe gaaf?!

Wiewatwaar De bouwhal aan de Ledeboerstraat 5 opent dinsdag 16 en donderdag 18 januari van 09.00 tot 13.00 uur zijn deuren voor schoolklassen.

Louwdiner

Proosten, lekker eten, bourgondisch samenzijn, genieten en lange, gedekte tafels. Die ingrediënten vinden we veel terug bij Tilburgse etentjes, maar vooral het traditionele Louwdiner. Tijdens dit diner dineren alle verenigingen en de inwoners van Kruikenstad voorafgaand aan het bal met Prins Etienne d’n Irste en zijn gevolg. Dat wordt genieten van een heerlijke dis en een leuk showprogramma.

Wiewatwaar Zaterdag 20 januari van 18.00 tot 19.30 uur bij Poppodium 013. Kaarten bedragen 17,50 maar dan heb je ook gelijk je entreebewijs voor het Prinsebal te pakken. Vergeet niet je leukste carnavalspak te dragen met het thema ‘De Ginneraole’!

Prinsebal

Alaaf! Wie kent het Prinsebal niet?! Tijdens dit evenement staan diverse bekende artiesten op het podium van de main stage in Poppodium 013. En alsof dat nog niet genoeg is, vindt in de foyer het kapellenfestival plaats met een geweldige line-up van fantastische blaaskapellen. Je kunt zelfs op de foto gaan met de Prins en zijn Adjudant.

Wiewatwaar Zaterdag 20 januari van 20:11 uur tot 23:59 uur. Tickets kosten 7,50 euro.

Proefblaoze

De naam zegt het al: kapellen duiken de stad in om alvast te oefenen op carnavalskrakers. Dat noemen we pas goed in de stemming komen.

Wiewatwaar Zaterdag 3 februari van 13.00 tot 17.00 uur in de binnenstad.

Irste Kruikenconcert & Twidde Kruikenconcert

Het Kruikenconcertorkest laat Kruiken en Kruikinnen dansen en meelallen met diverse muzikale genres. Van klassiek tot pop. Diverse nieuwe en vertrouwde solisten treden tijdens de concerten op. Bevlogen muzikale talenten van de Fontys Hogeschool voor de Kunsten zorgen voor de basis. De special guest, tot het laatst geheim gehouden, maakt de avond compleet. In eerdere edities traden Marco Borsato, Guus Meeuwis, Roel van Velzen en Paul de Leeuw op als special guest.

Wiewatwaar Woensdag 7 februari vanaf 20.11 en donderdag 8 februari vanaf 20.11 bij Theaters Tilburg.

Kruiken VrijMiBo

Wil je het carnavalsweekend goed inluiden met collega’s? Kom dan gezellig naar de Kruiken VrijMiBo. Carnaval kan niet vroeg beginnen, toch?! Dat word Schrobbèler achterover gooien en gas erop. Na de vrijmibo kun je lekker door met de Kroegendwèèltocht.

Wiewatwaar 7 februari van 17.00 tot 20.00 uur bij Feestcafé de Prins en andere Kruikenkroegen. Toegang is gratis.

D’n Inhaol

Yes, dit is het teken dat carnaval écht begint. Prins Etienne d’n Irste krijgt op het Willemsplein de sleutel van de stad overhandigd door de nieuwe burgemeester Theo Weterings. De kruikenzeiker (natuurlijk hét carnavalssymbool van Tilburg) zal Etienne daarna op een sokkel plaatsen op de Heuvel. Ben je er klaar voor?

Wiewatwaar Zaterdag 10 februari om 14.11 uur op het Willemsplein.

Opstoet

Tijdens de opstoet rijden versierde carnavalswagens door het centrum. Het is een van de hoogtepunten van het carnaval. Reken maar dat wij met open mond naar al dat moois gaan kijken. Zin in!

Wiewatwaar Zondag 11 februari 2018 vanaf 12.30 uur. Toegang is gratis.

Kruikenviering

Carnaval is van oorsprong natuurlijk een katholieke feestdag. De echte Kruikin of Kruik viert het feest op ludieke wijze in de St. Jozefkerk. Dat wordt lekker lachen, zingen, hossen en meer in de kerk!

Wiewatwaar Maandag 12 februari van 13.00 tot 14.00 uur. Kaarten kosten 6 euro. Wacht niet te lang met kaarten kopen, want vorig jaar waren ze uitverkocht.

Tjeukefist

Tjeuke heeft zin in een feestje! Alle kinderen zijn uitgenodigd om samen met hem carnaval te vieren. Ouders, oma’s, opa’s en andere Tjeukefans mogen natuurlijk ook komen. Gezellig!

Wiewatwaar Maandag 12 februari van 14.00 tot 18.00 uur bij Poppodium 013. Toegang is 4,50 euro. Kaarten koop je hier.

Kènderstoet 2018

Hebben we al gezegd dat Tjeuke zin heeft in een feestje? Samen met verklede kinderen zet hij Kruikenstad op z’n kop. De supergezellige stoet start vanaf het Willemsplein. Prins Etienne d’n Irste, Kingo en Bucky lopen ook mee. De jaarlijkse ballonenwedstrijd wordt natuurlijk ook niet vergeten.

Wiewatwaar Dinsdag 13 februari van 13.00 tot 17.00 uur. De startplaats is het Willemsplein. Toegang is gratis, maar je kunt je hier inschrijven.

Pagina 1/3
⟵ swipe swipe ⟶

adv.