Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Nagenieten: dit gebeurde er tijdens de allerlaatste carnavalsdag van 2018

Door Rowie van der Vliet 14 februari 2018

Met carnaval staat Tilburg helemaal op z’n kop. Veel winkels zijn dicht, de straten staan vol met feestvierende Kruikenzeikers en er gebeurt altijd wel iets. We snappen dat je het overzicht kwijtraakt. Dat is nergens voor nodig, want wij zorgen ervoor dat je weer op de hoogte bent.

Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Kènderstoet

Aww, hoe schattig?! De kinderen uit Kruikenstad liepen dinsdag 13 februari van de Stadhuisstraat naar de Heuvelstraat en de Heuvel. We zagen oude omaatjes met een rollator, pruiken in allerlei kleuren en zelfgemaakte wagens. De winnaressen van de Kènderstoet poseren als echte fotomodellen.

Feestje in de kelder

Feest DJ Ruud maakt er een feestje van in een ondergrondsekelder! Kijk, dat zijn nou de leuke momenten van Kruikenstad. Heb je het feest gemist of wil je even nagenieten? We hebben beelden! Let op, als je naar een scherm zit te staren met een gigantische kater dan is het geluid van dit filmpje niet de beste remedie.

Sleutel weer terug

En toen was het officieel: carnaval is echt ten einde. De Kruikenzeiker is weer van zijn sokkel gehaald en Prins Etienne d’n Irste gaf de sleutel netjes terug aan burgemeester Theo Weterings. Pff, de elfde van de elfde is nog zo ver weg!

weterings

Burgemeester Weterings saai? Wij zochten hem op en vinden van niet!

Een rijpe Harry Potter. Onze eigen Tim Cook. Ietwat saai, maar wel kennis en deskundig: de meningen ...
Prins van Kruikenstad

Etienne is Prins van Kruikenstad: ‘Ik ben dus echt goed in de val gelokt’

Eindelijk mocht heel Tilburg het op 11-11 weten: Etienne Timmermans (51) is de nieuwe Prins van Krui...

Carnavalsmotto 2019

Foto: indebuurt

De echte fanatiekelingen kunnen alvast gaan brainstormen voor kostuums en wagens. Het carnavalsmotto van 2019 is namelijk bekend gemaakt, zo lezen we in Brabants Dagblad. Tijd voor trommelgeroffel! Het is… ‘Ongelooge waor, 55 jaor!?’. Je zou het bijna niet geloven, maar carnaval in Kruikenstad kent volgend jaar een jubileum. Het is 55 jaar geleden dat we weer legaal het feest mogen vieren.

Carnaval was vroeger namelijk verboden in Tilburg:

carnaval 2019

Aha, dáárom was carnaval vroeger dus verboden in Tilburg

Grote kans dat je als Tilburger tijdens carnaval zorgeloos in je carnavalspak door de stad loopt te ...

Haring happen

februari
Foto: ANP

Et sebiet is de officiële afsluiting van carnaval, maar echte fanatiekelingen gaan traditiegetrouw haring happen. Onder genot van de vette vis praten we bij over carnaval en blikken we terug op alle mooie momenten.

Hollandse Nieuwe

Hap, slik, weg: in dit café kunnen we haring happen

Tijd om carnaval in stijl af te sluiten. Het is nog niet helemaal voorbij, want traditiegetrouw gaan...

En de carnavalhaters kunnen vandaag weer rustig ademhalen. De winkels zijn weer geopend. Net op tijd voor Valentijnsdag?

Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

adv.