Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dit gebeurde er 12 februari in Kruikenstad tijdens carnaval

Door Rowie van der Vliet 13 februari 2018

Met carnaval staat Tilburg helemaal op z’n kop. Veel winkels zijn dicht, de straten staan vol met feestvierende Kruikenzeikers en er gebeurt altijd wel iets. We snappen dat je het overzicht kwijtraakt. Dat is nergens voor nodig, want wij zorgen ervoor dat je weer op de hoogte bent.

Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

Chemische stof

ambulance
Foto: ANP

Twee medewerkers van een horecagelegenheid kregen een chemische stof over zich heen, zo meldt Brabants Dagblad. Ze zijn met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Het is niet bekend om welke stof het gaat. Dat is even schrikken, zeg!

Kruikenmis

Ja hoor, de kerk zat maandagochtend helemaal vol met carnavalvierders tijdens de jaarlijkse Kruikenmis. Brabant van Guus Meeuwis werd uit volle borst meegezongen en zijn broer Marc Meeuwis was gastspreker. Het lied waarmee Veul Sjaans de wedstrijd Zumme Zinge won, was uiteraard ook te horen.

Tof dat carnaval nu al jaren in de kerk wordt gevierd. Een paar decennia geleden was dat écht een heel ander verhaal:

carnaval 2019

Aha, dáárom was carnaval vroeger dus verboden in Tilburg

Grote kans dat je als Tilburger tijdens carnaval zorgeloos in je carnavalspak door de stad loopt te ...

Lamme Frans zet Café Philip op z’n kop

Jaaa, springen! Lamme Frans stond gisterenavond op te treden in Café Philip. Heb je het feestbeest gemist? We hebben beelden!


Meer over Philip ontdekken?

Philip cafés

Vandaag gesloten

Heuvel 38, Tilburg

Bekijk meer:cafés

Kruikenstad in koor

Van het Tilburgse volkslied tot Hallo Allemaal uit De Luizenmoeder. De Heuvel stond gisteren he-le-maal vol met Kruikenzeikers. Carnavalsstichting Tilburg organiseerde het meezingfestijn Kruikenstad in Koor. Lamme Frans, die door zijn optreden bij Philip toch in de buurt was, kwam ook een nummertje zingen. We gokken dat heel wat Tilburgers vandaag hun stem kwijt zijn.

Verkeerde bus

bus
Foto: Indebuurt

Busje komt zo! Dan moet je alleen wel in de goede streekbus stappen… Een 16-jarige jongen uit Oeteldonk had iets teveel gezopen (foei) en stapte zondagavond nietsvermoedend de bus in. Zo kwam-ie ineens in Kruikenstad uit, meldt Brabants Dagblad! Tja, gezellig is het wel. De politie werd maandagochtend ingeschakeld om hem te zoeken en zo werd hij in onze stad gevonden.

Treinstel verkleed

Treinreizigers kregen gisterenmiddag een opmerkelijk bericht te horen over de intercom in de trein. Er was even vertraging doordat een Kruikenzeiker het ‘treinstel had verkleed’. Tja, zo kun je ook zeggen dat iemand moest overgeven… Na het opruimen reed de trein weer netjes door.

Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

adv.