Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

UPDATE: Carnavalsoptocht op 22 maart afgelast door coronavirus

Door Rowie van der Vliet 12 maart 2020

Is het handig om je carnavalspakje maar gewoon terug in de kast te leggen of kan-ie nog even blijven hangen? Met de huidige maatregelen rondom het coronavirus vroegen we ons toch af of de verplaatste carnavalsoptocht en het klûnen doorgaan. Dit is het antwoord van de Carnavalsstichting Tilburg:

“Carnavalsstichting Tilburg volgt de richtlijnen en voorgestelde maatregelen vanuit het RIVM en de Gemeente Tilburg”, laat een woordvoerder weten. Premier Rutte meldde in een persconferentie van 12 maart dat evenementen waar meer dan 100 bezoekers op afkomen, verboden zijn. De carnavalsoptocht en het klûnen gaan niet door om de kans op besmetting van het coronavirus zoveel mogelijk te voorkomen.

Sociale onthouding

Burgemeester Theo Weterings riep tijdens een persconferentie op aan sociale onthouding te doen. Op 12 maart kwam premier Rutte met de toevoeging dat dit geldt tot en met 31 maart. “Het gaat er bij sociale onthouding om dat je liever helemaal geen of in ieder geval geen nieuwe sociale contacten legt. Vraag jezelf af of het noodzakelijk is om ergens naartoe te gaan of niet”, zei hij. De kroegen gaan in die periode niet dicht. Wel is het te merken bij sommige horecazaken dat het rustiger is. Er komen bijvoorbeeld minder gasten aan de bar bij Van der Valk aan de Ringbaan-Oost, zo meldt een barman aan indebuurt Tilburg.

Lees ook:

Sociale onthouding in Brabant: dit betekent het voor jou

Tijdens de persconferentie van de Brabantse veiligheidsregio's kwam één term duidelijk naar voren: s...
'S Nachts

Alle grote evenementen in Brabant afgelast: ‘7 dagen sociale onthouding moet mogelijk zijn’

Het coronavirus heeft Brabant echt in z'n greep: alle grote evenementen met meer dan duizend bezoeke...
aantal Tilburgers overleden coronavirus

Coronavirus in Tilburg: dit zijn de laatste ontwikkelingen

Het coronavirus houdt Tilburg in zijn greep. De maatregelen die worden getroffen om het virus tegen ...

adv.