Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dus toch! D’n Opstoet in Tilburg is afgelast (en dit is de nieuwe datum)

Door Rowie van der Vliet 22 februari 2020

Noooo, wat is dit enorm zonde! D’n Opstoet in Tilburg gaat op carnavalszondag niet door, zo meldt Gemeente Tilburg. De carnavalsoptocht is natuurlijk niet zomaar afgelast. Er is veel overlegd met Carnavalsstichting Tilburg en veiligheidsdiensten.

De boosdoener? Dat is de verwachte windkracht van zes tot zeven en windstoten van maar liefst negentig kilometer per uur. Hoe jammer het ook is dat D’n Opstoet niet doorgaat, het zou helemaal zonde zijn als complete wagens kapotgaan door de harde wind. Dat is natuurlijk levensgevaarlijk!

Groen-oranje hart

De voorzitter van Carnavalsstichting Tilburg, Patrick Dewez, laat weten mee te leven met alle deelnemers die maandenlang naar de optocht toewerken. “Het annuleren van de optocht doet pijn in ons groen-oranje hart.”

Nieuwe datum

De carnavalsoptocht is afgelast, maar gelukkig hebben we ‘m later dit jaar nog te goed. Er is namelijk al een nieuwe datum! D’n Opstoet vinden we in 2020 op 22 maart tijdens het halfvasten.

Andere activiteiten

Laat jij je niet tegenhouden door weer en wind? Echte Kruiken en Kruikinnen kunnen nog steeds carnavallen in Tilburg nu de carnavalsoptocht is afgelast. Alle andere evenementen gaan door en de horeca-ondernemers nemen extra maatregelen om alles superveilig te laten verlopen. Ga je de stad in? Let goed op elkaar en neem een poncho of paraplu mee!

Lees ook:

carnaval 2019

Alle informatie over carnaval in Tilburg op een rij (2020)

Carnavalsliefhebbers zijn volop in de weer om nieuwe carnavalskrakers te oefenen. Slim, want voor je...
carnaval 2019

Aha, dáárom was carnaval vroeger dus verboden in Tilburg

Grote kans dat je als Tilburger tijdens carnaval zorgeloos in je carnavalspak door de stad loopt te ...
D'n Opstoet 2019 in Tilburg

Attentie: dit zijn de aangepaste openingstijden van de binnenstad tijdens carnaval

We hebben de feestmaand inmiddels ver achter ons gelaten, maar nu is het tijd voor het volgende fees...

adv.