Carnaval 2019: op deze dag is de optocht in Tilburg

Door Thijs Dingemans 27 november 2018

Heb je je outfit voor carnaval 2019 al gescoord? Zijn de kratten bier en flessen Schrobbelèr al ingeslagen? En heb je vooral je goede moed al klaar liggen? Ja? Mooi! Over een paar maanden is het zover. Dan staan we met z’n allen weer te hossen tijdens de optocht in Tilburg. 

Op zondag 3 maart 2019 is het zoals elk jaar weer retedruk in Kruikenstad. Dan zien we alle kruiken en kruikinnen langsrijden in D’n Opstoet. Dat gaat gebeuren vanaf 12.30 uur, als de eerste wagens vertrekken vanuit de Sint Josephstraat. Die doen een rondje door het centrum en eindigen vervolgens bij de Heuvelring.

Zo rijden ze

De route van d’n Opstoet is dit jubileumjaar ongewijzigd. Die loopt net als altijd vanaf de Piushaven, via de Sint Josephstraat richting Korte Heuvel en gaat via het Piusplein en Paleisring tot aan de Oude Markt. Daarna draait de stoet rechtsaf de Heuvelstraat in en dan linksaf de Willem II-straat in tot aan de Spoorlaan. Daar gaat de stoet rechtsaf en dan eindigt de stoet traditiegetrouw op de Heuvel.

Prijsuitreiking

Aansluitend volgt de prijsuitreiking op de Heuvel. Om 17.00 uur wordt bekend wie de mooiste carnavalswagen in 2019 heeft. Of jij dat bent? Zou kunnen! Heb jij jezelf, je groepje of wagen nog niet ingeschreven voor d’n Opstoet? Doe dat dan snel via deze link.

De carnavalsoptocht vorig jaar gemist? Bekijk ‘m hier terug:

carnavalsoptocht 2018

De mooiste foto’s van de carnavalsoptocht 2018

Nagenieten van d'n opstoet was nog nooit zo makkelijk! Natuurlijk stonden wij van indebuurt Tilburg ...

Zie ook:

D’n Opstoet – Carnaval 2019

03 mrt 2019 vanaf 12:30 t/m 17:00

adv.