Goei Fisje! Ben je al klaar voor d’n Elfde van d’n Elfde?

Door Rowie van der Vliet 8 november 2017

Haal de kiel of je groen-oranje muts en sjaal maar alvast uit de kast! Deze zaterdag is het namelijk d’n Elfde van d’n Elfde. Dat wordt hossen in de kroeg, bier drinken, genieten van tonpraoters en nog veel meer.

Ga je uit automatisme op weg naar het Willemsplein? Sta niet gek te kijken als het daar dit jaar iets rustiger is. D’n Elfde van d’n Elfde vieren we in 2017 namelijk in de Stadshuisstraat. Je krijgt toegang tot het festivalterrein met een supergaaf nieuw stadsembleem. Deze kun je voor €3,50 kopen bij Klein Café Van Horen Zeggen en Café Stoffel.

Goej aftrap

Heerlijk dat d’n Elfde van d’n Elfde in het weekend valt! Het feest begint dit jaar iets eerder, namelijk om 14.11 uur. Vanaf dan kunnen we goed losgaan met karaoke met carnavalshits, een kruikenpuzzelkroegentocht en optredens van kapellen. Later op de avond is er een cantus, pubquiz en bingo op straat. Rond 17.30 uur weten we eindelijk wie Prins Carnaval wordt. Daarna volgen optredens van Bart Schuermans, Pap & Pudding en de Dorini’s. Als dat geen goej aftrap van carnaval is, dan weten we het niet meer!

Jonge kruiken en kruikinnen

De jonge kruiken en kruikinnen hoeven niet thuis te blijven tijdens deze 11-11. Zij kunnen vanaf 14.11 uur gezellig knutselen in De Boekanier. Twee uur later laten kinderen zien wat ze in huis hebben met de kruikendans. Voor nu: houdoe!