Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Weer duurder! Dit betaal je voor een Kruikenmunt 2020 in Kruikenstad

Door Rowie van der Vliet 16 februari 2020

Tijdens carnaval gooien we in veel kroegen gewoon een Kruikenmunt op de bar om te betalen. Het is de enige manier om rondjes bier of Schrobbelèr te fixen. Dit is hoeveel je in 2020 kwijt bent voor een Kruikenmunt in 2020. En ja hoor, dat is weer een tikkie duurder dan vorig jaar.

De prijs van de Kruikenmunt is in 2020 is met twintig cent verhoogd. We betalen nu €2,80 per muntje, zo laat kruikenkroeg Café Van Horen Zeggen ons weten. In het verleden was er al veel te doen om de prijs van de Kruikenmunt. Zo werd in 2013 de prijs in overleg met Kruikenkroegen en de Stichting Kruikenmunt alsnog tien cent naar beneden gehaald toen daar ineens twintig cent meer bij kwam kijken. We betaalden dat jaar €2,30. In zeven jaar tijd is daar inmiddels vijftig cent bijgekomen.

Kruiken zijn duur

In Breda werd de prijs voor een carnavalsmunt ook een stukje omhoog gegooid. Je betaalt daar nu €2,70 en dus steeg de munt met tien cent. Het is wel een verschil als je het vergelijkt met Bergen op Zoom. Daar leg je 2,27 neer per consumptie. In 2019 hoorde Tilburg al bij een van de duurste plekken om tijdens carnaval een biertje te halen. Alleen in Uden lag de prijs hoger, namelijk €2,70.

Hier koop je de Kruikenmunt

De munten koop je bij loketten op het Piusplein, de Heuvel en in de Stadhuisstraat. Je hoeft ze niet contant af te rekenen, want er kan gepind worden.

Kruikenmunt 2020

Heb je nog Kruikenmunten van vorig jaar liggen? Jammer dan! Deze kun je niet meer inwisselen bij de deelnemende Kruikenkroegen. De Kruikenmunten gaan vanaf het Proefblaoze op zaterdag 15 februari 2020 in en gelden tot en met zondag 1 maart. Goed om te weten!

Lees ook:

Carnaval op de Korte Heuvel 2019

Feesten zonder paraplu? Dit is de weersverwachting tijdens carnaval

Oké, het duurt nu echt niet lang meer. Carnaval staat al bijna voor de deur. Tijdens het Klunen op d...
D'n Opstoet 2019 in Tilburg

Attentie: dit zijn de aangepaste openingstijden van de binnenstad tijdens carnaval

We hebben de feestmaand inmiddels ver achter ons gelaten, maar nu is het tijd voor het volgende fees...

Carnavalsoutfit Tilburg: dit zijn dé trends voor 2020

Nog op zoek naar een carnavalsoutfit in Tilburg, maar kom je maar niet op een goed idee? Geen zorgen...

adv.