Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

9 x waarom carnaval in Tilburg leuker is dan in Den Bosch

Door Noah Godefroy 28 januari 2020

Alaaf! Carnaval in Tilburg komt er alweer aan en dus zijn we alweer druk bezig met de voorbereidingen. Kleding? Check. Kruiken Schrobbelèr? Check. Paracetamol? Check. En ondanks dat je carnaval bijna overal onder de rivieren kunt vieren, blijven wij het liefst in Kruikenstad. Zeker als je het vergelijkt met Oeteldonk (Den Bosch).

Pagina 1/9
⟵ swipe swipe ⟶

Kruikenstad > Oeteldonk

carnaval 2019
Carnavalvierders tijdens de carnavalsoptocht in Tilburg 2019. Foto: indebuurt

Oké, deze lijst gaat natuurlijk over het feit dat Kruikenstad leuker is dan Oeteldonk, maar nu even over de namen alleen. Want wat is in godsnaam een Oeteldonk?! Nee, doe dan maar Kruikenstad: daar zit tenminste historie achter.

Kiel

carnaval
In Den Bosch zie je dit overal. Beeld: ANP

Het grootste voordeel van Tilburg ten opzichte van Den Bosch (met carnaval) is dat wij hier niet zo moeilijk doen. Dresscode? Bende gek. Gewoon aantrekken wa ge zelf wilt. In Den Bosch word je met de nek aangekeken als je geen kiel draagt; daar hoef je hier niet bang voor te zijn!

Kroegen & feesten

Frans Hooijen Le Clochard
Foto: indebuurt

Het hele jaar door zijn onze kroegen en feestjes al leuker dan die in het Bossche landschap, en met carnaval is dat niet anders. De kroegen op de Korte Heuvel of de gigantische tenten op het Piusplein: gezelligheid gegarandeerd.

Toegankelijk

D'n Opstoet 2019 in Tilburg
D’n Opstoet 2019 in Tilburg. Foto: indebuurt

In Tilburg is carnaval een mixje van van alles. Vanuit zuidelijkere plekken komen vaak klachten dat het geen écht carnaval is, maar mensen komen wel vanuit heel Nederland naar onze stad om het feestje te vieren. Dat komt natuurlijk omdat we zo lekker toegankelijk zijn. Alaaf!

Alaaf

Monopoly in real life
Foto: indebuurt

Ho, zeiden we nou net alaaf? Dat hoef je in Den Bosch niet te proberen! Het gebruik van het woord is daar dus echt not done. Daar zeggen zij met carnaval houdoe, maar dat zeggen wij gewoon het hele jaar door.

Muziek

carnavalsmuziek
Foto: Veul Gère

Veul Gère, Johnny Purple, ALAAFTERPARTY, Jason Haans met CV D’r Neffe en we kunnen zo nog wel even doorgaan. Allemaal artiesten die namens Tilburg furore maken door het hele carnavalsland. Een Bossche carnavalskraker kunnen wij zo één, twee, drie niet opnoemen…

Ferry van de Zaande

ferry van de zaande
Foto: Screenshot YouTube

Zeker sinds Ferry en zijn maatje Fred van Boesschoten zich nadrukkelijker met carnaval zijn gaan bezighouden zijn ze niet weg te denken uit Tilburg. Die zwoele stemmen door de asociaal harde speakers in de kroeg: wij kunnen al niet meer wachten.

D’n Opstoet lauwe

Carnavalsoptocht 2019
Gezelligheid tijdens d’n Opstoet in 2019. Foto: indebuurt

Kijk, de Tilburgse Opstoet heeft wat heiligs. En al het heilige plan je op een zondag. Zo simpel is het. Daar kunnen we lang of kort over praten, maar een optocht hoort nou eenmaal niet op de maandag.

Schrobbelèr

Carnaval Tilburg
Beeld: indebuurt Tilburg

‘Drink Schrobbelèèèèèr’, wij horen Guus Meeuwis zijn stem nog steeds nagalmen van vorig jaar, en zijn helemaal klaar voor een paar verse kruiken van het bronzen goedje.

Lees ook:

carnaval 2019

Alles wat je wilt weten over de carnavalsoptocht 2020 in Tilburg

Bende gij er al klaar veur? Carnaval in Kruikenstad 2020 komt er bijna aan. Dat betekent lekker hoss...
carnaval 2019

7 redenen waarom wij nu al zin hebben in carnaval 2020

Natuurlijk, we zitten nog maar in de eerste week van het nieuwe jaar, maar hebben al onwijs zin in v...
carnavalswinkel

Jan van Petra opent carnavalswinkel Alaaf: ‘Scheelt je een hoop pils!’

Inmiddels is Petra Used & Vintage Clothing in de Schouwburgpromenade een van de places to go als we ...
Pagina 1/9
⟵ swipe swipe ⟶

adv.