Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

11-11 in Tilburg: ‘Carnaval is anders maar wordt zeker gevierd’

Door Rowie van der Vliet 26 augustus 2020

11-11 is dit jaar in Tilburg niet zoals je gewend bent. De start van het carnavalsseizoen krijgt een andere invulling vanwege het coronavirus. De Carnavalsstichting Tilburg maakt het programma voor D’n Elfde van D’n Elfde bekend.

Laten we beginnen met het goede nieuws: een streep door carnaval 2021 is volgens de organisatie geen optie. Dat doet ons groen-oranje hart goed. Toch ziet carnaval in Kruikenstad er straks anders uit dan we gewend zijn. Dat begint al bij 11-11.

Zo ziet 11-11 er straks uit in Tilburg

“De officiële start van het nieuwe carnavalsseizoen, Elf-Elf, zal via een livestream uitgezonden worden vanuit Poppodium 013 in samenwerking met Stichting KruikenTv. Als de huidige maatregelen niet verscherpt worden, kan er ook een beperkt aantal personen op locatie aanwezig zijn. 11-11 in Tilburg zal zoals altijd in het teken staan van de bekendmaking van de Prins van Kruikenstad”, aldus Carnavalsstichting Tilburg via een persbericht.

Scenario’s klaarliggen

De vrijwilligers van Carnavalsstichting Tilburg zijn al vroeg begonnen met de voorbereiding. Allemaal om te zorgen dat we straks een veilig carnaval vieren. “We kunnen niet in de toekomst kijken, maar we willen wel scenario’s klaar hebben liggen om voorbereid te zijn”, zegt Patrick Dewez, voorzitter van
Carnavalsstichting Tilburg. Goed om te weten: ga er vanuit dat veel evenementen rondom carnaval 2021 plaatsvinden via een livestream. “Er wordt per evenement bekeken wat de mogelijkheden zijn binnen de geldende maatregelen, maar de basis bestaat uit livestreams.”

Kèk mar wègge sjouwt?

Het carnavalsmotto van 2021 is ‘kèk mar wègge sjouwt’. Dat betekent natuurlijk kijk maar wat je doet en geniet van het leven. De organisatie achter carnaval in Kruikenstad benadrukt dat de coronamaatregelen echt nageleefd horen te worden. “Samen zorgen we voor een veilig carnaval”, aldus de voorzitter.

Lees ook:

Nu al zin in volgend jaar: het Kruikenstad carnavalsmotto van 2021 is bekend

Zo, we hebben het weer overleefd. De echte strijders gingen tot dinsdagavond laat door met carnavall...
Mooiste foto's carnaval 2020

Nagenieten: 11 x de mooiste foto’s van carnaval 2020

Met pijn in ons groen-oranje hart zeggen we houdoe en bedankt tegen carnaval 2020. Het was een regen...
Nagenieten carnaval 2020 Kruikenstad

VIDEO: carnaval 2020 in Kruikenstad in een halve minuut

Alweer toe aan een eerste dag op het werk of blijf je nog een extra dagje thuis met je brakke kop? C...

adv.