Xenos verdwijnt: straks moeten we naar Casa voor geurkaarsen

Door Thijs Dingemans 13 maart 2018

Haal jij ook altijd je servies, geurkaarsen en al die andere typische dit-heb-ik-eigenlijk-niet-nodig-in-huis-maar-koop-ik-tochspulletjes bij de Xenos? Dan hebben we helaas vervelend nieuws: twee van de drie winkels in Tilburg verdwijnen en worden overgenomen door interieurwinkel Casa.

Casa neemt op 110 locaties in Nederland de plek in van Xenos. Dat maakte eigenaar Blokker Holding dinsdag bekend. De Tilburgse vestigingen aan het Pieter Vreedeplein en de AaBe-straat worden ook een Casa, de winkel in de Reeshof blijft wel gewoon.

Werknemers mogen mee

Eind dit jaar openen de eerste vijftig Casa’s al, waaronder de Tilburgse vestigingen. Voor de werknemers verandert er overigens (nog) niets: zij mogen mee naar de nieuwe winkels.

Reeshof wel Xenos

De familie Xenos behoudt zelf nog ongeveer zestig vestigingen, waaronder dus het filiaal aan de Heyhoefpromenade. Wil je per se kaarsen van de de winkel? Dan mag je straks naar de Reeshof!

Casa, wat-te?

Kende je Casa nog niet? Nee? Snappen we. Het bedrijf heeft al vijfhonderd winkels in acht Europese landen, maar is momenteel nog niet actief in Nederland. Er zit wel een Nederlandse tintje aan, want het is eigendom van de familie Blokker. De komende jaren moeten er circa 110 filialen en 1.900 medewerkers bij komen in Nederland. Daarbij is onder meer gekeken naar de huidige Xenos-winkels die het beste in de Casa-formule passen. Twee in Tilburg dus!

Zie ook:

Emté mandje

Jammer! Emté gaat waarschijnlijk uit Tilburg verdwijnen

Het zou zomaar kunnen dat Emté in Tilburg gaat verdwijnen. De supermarkten, drie in onze stad, worde...
Het Pieter Vreedeplein in Tilburg

Ha! Dit keer een winkel aan het Pieter Vreedeplein die sluit

Of het alleen maar hosanna is aan het Pieter Vreedeplein? Nee, toch niet. We schreven al eerder dat ...
lake side

Modewinkel Lake Side failliet, vestiging in Tilburg ook dicht

Kledingwinkel Lake Side is woensdag failliet verklaard door de rechtbank Oost-Brabant, zo meldt Reta...

Xenos woonwinkels

Nu gesloten10:00 - 18:00

Pieter Vreedeplein 156, Tilburg

Bekijk meer:woonwinkels