Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Wow: zo ziet een bezoek bij Van Gijzen Opticiens er voortaan uit

Aangeboden door Van Gijzen Opticiens 14 mei 2020

Het was ergens halverwege februari toen Sotiria en Werner van het oer-Tilburgse Van Gijzen Opticiens nattigheid voelden aankomen. “Nog voordat corona écht het gesprek van de dag was, zijn we gaan nadenken over eventuele aanpassingen.” Inmiddels is heel het pand coronaproof.

En met proof bedoelen we ook écht proof. Dan hebben we het echt niet alleen over een schermpje hier en contactloos pinapparaat daar. Nee, we mogen best spreken van een complete make-over.

Vijftig centimeter

“Het werd al snel duidelijk dat het lastig ging worden voor contactberoepen en in onze sector is het nóg lastiger. Anderhalve meter? Bij ons moet je eerder denken aan vijftig centimeter afstand van de klant”, legt Sotiria uit. En dus ging heel de inboedel op de schop. Niet omdat het moest, maar omdat Van Gijzen het als opticien wil bieden. “De contactberoepssector heeft op het moment geen restricties, dus er is ons niks opgelegd. Dit is helemaal op eigen initiatief gebeurd.”

Als je nog nooit binnen bent geweest in de winkel aan de Schouwburgring is het moeilijk voor te stellen wát er veranderd is.

Tekst loopt door onder de galerij.

Gang van zaken na de verbouwing. Foto: Van Gijzen Opticiens.
Gang van zaken na de verbouwing. Foto: Van Gijzen Opticiens.
Gang van zaken na de verbouwing. Foto: Van Gijzen Opticiens.
Meetruimte na de verbouwing. Foto: Van Gijzen Opticiens.

Afstand

“Vrijwel alle opticiens gebruiken de ‘oude’ apparatuur. Die werkt ook prima, maar wij hebben besloten een nieuwe variant te pakken die je van afstand kunt besturen. De zaken waar we wel voor in de buurt móeten komen, doen we vanachter het scherm.” Iets anders dat opvalt in de nieuwe ruimte, is het zuiveringssysteem naast de zwarte stoel. “Die zuivert de lucht iedere drie minuten, dus zo’n twintig keer per uur. Wij denken dat we de klanten daarmee voldoende veiligheid kunnen bieden.” De ruimte is medisch getest en gecertificeerd: veilig en verantwoordelijk is dus een garantie.

Verplicht

De vraagt die rijst is: is dit nu allemaal nodig? Het antwoord van Sotiria is duidelijk: “Nogmaals, we zijn het niet verplicht. Maar wij vinden dat we als kwaliteitsopticien dit moeten bieden. Mensen komen hier niet om alleen een bril te kopen, maar voor het complete plaatje. Sommigen zijn zo’n twee uur binnen van start tot eind.” “Sotiria weet zelfs hoelang we per vaste klant in moeten plannen”, knipoogt Werner.

Ook de ‘voorkant’ van de winkel werd onder handen genomen.

Tekst loopt door onder de galerij.

Foto: Van Gijzen Opticiens.
Foto: Van Gijzen Opticiens.
Foto: Van Gijzen Opticiens.

101 jaar

Ja, kennis én vaste klanten hebben ze wel bij Van Gijzen. Niet gek ook: het bedrijf bestaat al 101 (!) jaar en is een begrip in Tilburg. Met Erik van Gijzen in de frontlinie zit er dus ook nog een échte familieman in de zaak. Hij kon geen opvolging binnen de familie vinden en dus was de al bij Van Gijzen werkzame Sotiria een logische partner toen het bedrijf naar de Schouwburgring ging. “Zij haalde mij erbij, en zo geschiedde. En natuurlijk is het fijn dat Erik nog altijd bij ons rondloopt”, besluit Werner.Deze bijdrage wordt je aangeboden door Van Gijzen Opticiens. Meer over Van Gijzen Opticiens ontdekken?

Van Gijzen Opticiens


Vandaag gesloten

Schouwburgring 142, Tilburg

adv.