Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Zo helpt Verkeersschool Tilburg Miira (en jou!) aan 100% baangarantie

Aangeboden door Verkeersschool Tilburg 2 oktober 2020

Ja je leest het goed: baangarantie! Dat zit zo: DMG (De Mandemakers Groep) is op zoek naar chauffeurs. Na een inwerktraject van twee maanden als bijrijder begin je aan een opleiding bij Verkeersschool Tilburg en voor je het weet zit je zelf ‘op de wagen’. En dat op kosten van DMG! Miira van Reij gaat de uitdaging aan.

Een vrouw als vrachtwagenchauffeur doet nog altijd wat wenkbrauwen fronsen, erkent ook Miira. “Maar voor mij is het geen probleem. Ik kom uit het wereldje van de beveiliging, dus ik ben wel wat gewend.”

Schoolbanken

Verkeersschool Tilburg leidt de vrachtwagenchauffeurs van Mandemakers op. Miira mag dus twee weken de schoolbanken in aan de Korvelseweg. “Je krijgt twee keer een week theorieles met aansluitend het theorie-examen. En als je dat gehaald hebt ga je door met praktijkles en je praktijkexamen in de vrachtwagen om je rijbewijs te halen. Daar doe je het natuurlijk voor!”

Tekst loopt door onder de foto.

Miira
Foto: Verkeersschool Tilburg.

Vragen

De eerste twee maanden bij Mandemakers zijn Miira in ieder geval goed bevallen. “De collega’s zijn leuk en de communicatie binnen het bedrijf is ook super. Als je vragen hebt kun je ze altijd stellen, zowel bij je directe partner van de dag als bij je teamleider. Dat geeft natuurlijk een fijn gevoel. Ook de werkzaamheden zelf zijn lekker gevarieerd en ik kan m’n eigen ding erin kwijt. Ik kan misschien minder tillen dan de meeste mannen, maar ik ben juist heel goed in het klantcontact. Zo vul je elkaar als team goed aan”, legt ze uit.

Anekdote

Al is communiceren niet altijd even makkelijk, zo blijkt uit een komische anekdote in haar eerste twee maanden: “We moesten een keuken naar Friesland brengen maar de straatnaam was zo lang dat een van de cijfers eraf viel. Dus we belden maar gewoon ergens aan, doet er een bejaarde vrouw open die zegt: ‘Zet de gehaktballen maar op tafel.’ Daar moesten we dus duidelijk niet wezen”, lacht Miira.

Mandemakers

Verkeersschool Tilburg heeft het hele jaar een doorlopende avondopleiding voor de theorie, en iedere maand start er wel een dagopleiding. Dit komt mooi uit, want dan kun jij dus op ieder gewenst moment starten bij Mandemakers, en leren in de tijd van de baas. Bovendien zijn ze nog volop op zoek naar nieuw personeel, dus neem vooral een kijkje bij de vacatures.

Lees ook:

Maartje

Maartje (24) wordt vrachtwagenchauffeur: ‘Ik voel me echt een koningin’

Laten we eerlijk zijn: bij de gedachte aan een vrachtwagenchauffeur heb je een bepaald beeld. Of Maa...


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Verkeersschool Tilburg. Meer over Verkeersschool Tilburg ontdekken?

Verkeersschool Tilburg

rijscholen

Gesloten09:00 - 13:00

Korvelseweg 32, Tilburg

Bekijk meer:rijscholen

adv.