5 x dit moet je weten over flexwerken bij Amarant Groep

Aangeboden door Amarant Groep 30 november 2018

Van een vaste baan op één locatie wordt niet iedereen even blij. Gelukkig maar, vindt Amarant Groep. Want naast vaste krachten zijn ook flexkrachten onmisbaar. Omdat de Amarant Groep een grote organisatie is, liggen er ook voor flexmedewerkers ontelbaar veel mogelijkheden.

<< < Pagina 1 / 5 >
⟵ swipe swipe ⟶

Wat houdt flexwerken precies in?

Foto: Amarant Groep

Als medewerker binnen de flexpool word je breed ingezet op verschillende locaties waar tekorten in het rooster zijn. Wat je precies gaat doen, hangt samen met de doelgroep. Binnen Amarant vind je een verscheidenheid aan cliënten, die allemaal een ander soort zorg nodig hebben. Zo zijn er meervoudig beperkte cliënten, waar lichamelijke verzorging een dagelijkse behoefte is. Maar je werkt ook met licht verstandelijk beperkte cliënten die hulp nodig hebben vanwege hun gedragsstoornis. Afhankelijk van de zorgvraag wonen en werken de cliënten van Amarant Groep op een zorgterrein of gewoon midden in de wijk.

Een brede oriëntatie

Foto: Amarant Groep

Flexwerken is dé manier om te starten binnen de zorg wanneer je nog niet precies weet welke kant je op wil. Een goed voorbeeld hiervan is Laura. Flexwerken leek haar de uitgelezen kans om dit te ontdekken. “Op deze manier kan ik mij breed oriënteren en goed onderzoeken wat echt bij mij past. Ik kom op veel verschillende groepen en locaties en zie nu zoveel meer dan tijdens mijn stages.” Vera sluit zich hierbij aan. Samen met haar vriend heeft ze mooie toekomstplannen, namelijk het starten van een eigen zorgboerderij. Voor haar is flexwerken dan ook een mooie manier om erachter te komen hoe het allemaal precies in zijn werk gaat. “Ik heb door het flexwerken een ontzettend ruime blik gekregen op de kwaliteit van zorg. Dat was nooit gebeurd als ik maar op één plek had gewerkt.”

Als flexwerker kom je nog eens ergens

Foto: Amarant Groep

Ook als je wel precies weet wat je wilt kan de afwisseling heel fijn zijn. ”Het leukste van het flexwerken vind ik dat ik op hele uiteenlopende plekken kom. De ene keer sta ik op een kinderboerderij en moet ik de cliënten aansturen in hun werk en de andere keer word ik ingezet voor dagbesteding aan huis. Dat is dan ineens heel anders maar wel heel leuk!”, aldus Laura. Ook Kitty ziet de diversiteit als een voordeel. “Het werken op de verschillende plekken binnen Specialistische Zorg spreekt mij aan. Je ziet zo niet alleen hoe teams werken, maar ook hoe verschillend ze zijn. Soms kun je als flexmedewerker ook nét dat extra beetje aandacht geven aan de cliënt dan het team op dat moment kan.”

Een mooie aanvulling

Foto: Amarant Groep

Flexwerken is ook ideaal als je een druk privéleven hebt of extra uren wilt maken naast een andere baan. Zo heeft Marieke 12,5 jaar geleden gesolliciteerd omdat ze graag wilde werken, maar ook de zorg voor twee jonge kinderen had. “Ik kan het werken nog steeds goed combineren met mijn thuissituatie en vind het dan ook belangrijk om regelmatig thuis te zijn voor mijn kinderen.” Ook Francien weet haar twee banen goed te combineren. “Ik heb een 0-uren contract bij Amarant en kan dus zelf mijn diensten inplannen. Als ik druk ben met mijn andere werk, laat ik even weinig van me horen en andersom ook. Niets moet, alles mag!”

Werken én leren

Foto: Amarant Groep

Bij de Amarant Groep mag je al vanaf het derde studiejaar aan de slag binnen de flexpool. Zo studeert Lisa op dit moment nog Sociaal Pedagogische Hulpverlening en is ze vanuit haar stage bij Kinderdienstencentrum Kobalt gevraagd om als flexmedewerker aan de slag te gaan. “Door mijn minor en met het afstuderen in zicht, ben ik een aantal dagen in de week vrij. Dat gaf mij de kans om als flexmedewerker wat bij te verdienen en ervaring op te doen.”

Maar ook als je al jaren in de zorg werkt, kun je nog veel leren in de flexpool. Lesley werkte al 16 jaar als persoonlijk begeleider binnen Amarant, steeds op een vaste woonvoorziening. Nu werkt ze 24 uur per week in de flexpool van divisie Wonen in de Wijk én soms ook binnen werk en dagbesteding. “Inmiddels werk ik, op echte complexe zorg na, met alle doelgroepen. De wereld van de cliënten met een ernstige meervoudige beperking is nieuw voor mij, maar boven verwachting leuk en interessant. Om op een andere manier contact te maken geeft veel voldoening in je werk, is mijn ervaring. Als mens voel ik me sterker, juist door in dat diepe te springen, letterlijk flexibel te zijn. Je stapt makkelijker over onbekende dingen heen en durft en doet.”

Ben jij nieuwsgierig geworden naar een baan als flex begeleider? Bekijk dan hier de vacature:

Amarant Groep
Topper

Flex begeleider

Amarant Groep
Fulltime - Geplaatst op 30 nov 2018

Deze bijdrage wordt je aangeboden door Amarant Groep. Meer over Amarant Groep ontdekken?

Amarant Groep zorg

Nu openHele dag

Bredaseweg 412, Tilburg

Bekijk meer:zorg
<< < Pagina 1 / 5 >
⟵ swipe swipe ⟶

adv.