Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Veel winkelleegstand in Tilburg? Dit is hoeveel er werkelijk leegstaat

Door Thijs Dingemans 19 mei 2019

Het lijkt alsof er steeds meer winkels uit ons straatbeeld verdwijnen. V&D is alweer een tijdje weg en binnenkort verdwijnt ook CoolCat uit de Heuvelstraat. Winkelcentra kampen met leegstand en op het Pieter Vreedeplein staat er ook nog steeds veel leeg. Maar we hebben goed nieuws: vergeleken met twee jaar geleden valt het ontzettend mee. We hebben steeds minder leegstand inTilburg.

De afgelopen jaren zijn er heel wat winkels verdwenen uit Tilburg. Dit had deels te maken met de crisis die in 2008 op zijn hoogtepunt was. In 2016 ging één van Nederlands grootste winkelketens failliet: V&D. Dit zorgde voor een groot, leeg gat in de Heuvelstraat (dat later werd opgevuld door Hudson’s Bay). Ook winkelcentra als de Emmapassage, Wagnerplein en Westermarkt hadden last van leegloop. Gevolg: ongezellige winkelgebieden.

Leegstand neemt af

Zoals gezegd hebben we goed nieuws: de winkelleegstand in Tilburg neemt af. In 2018 stond zeven procent van het winkeloppervlak in Tilburg leeg. Ter vergelijking: in 2016 was dit 11,2 procent. Het gaat dus een stuk beter met de Tilburgse winkels. Hoewel de leegstand de afgelopen twee jaar flink daalde, is deze nog altijd hoger dan in crisisjaar 2008. Toen stond maar 4,9 procent van het winkeloppervlakte leeg. Hopelijk komt hier snel verandering in (met o.a. een gloednieuwe Emmapassage) en kunnen we de komende tijd meer winkels verwelkomen in Tilburg.

Lees ook:

Lebanizo

Nieuw in Tilburg: een Libanees restaurant in hartje centrum

In Tilburg gaan we al uit eten in een Afghaans, Turks en Peruaans restaurant. Nu is er nog een exoti...
BackWERK

BackWERK is open en zo ziet het eruit [video & foto's]

Het is zover! BackWERK is open in het pand van Bakkertje Bol. Tilburgers druppelen al binnen via de ...

Het Pater van den Elsenplein wordt flink verbouwd en zo ziet het er straks uit

Zeg maar dag tegen het huidige Pater van den Elsenplein! De verbouwing van dit bekende plein in Tilb...

adv.