Jolanda brengt jongeren samen en deed mee aan de IGNITE Award: ‘Hierdoor groeide mijn bedrijf’

Aangeboden door IGNITE Award

Foto: IGNITE

Sociaal ondernemers uit Tilburg opgelet! Run jij een beginnend bedrijf waarbij maatschappelijke winst voorop staat en kun je wel een financieel duwtje in de rug gebruiken? Schrijf je dan vanaf 1 juni in voor de IGNITE Award.

IGNITE is een initiatief van het Anton Jurgens Fonds. Startende sociaal ondernemers die zich inschrijven maken kans op de IGNITE Award: een prijs van € 100.000,-. Uit alle inschrijvingen worden 8 deelnemers gekozen. Zij krijgen allemaal een intensief trainingstraject waarbij hun onderneming op poten wordt gezet. Leerzaam, leuk en een superstart voor je bedrijf!

Join Us

Jolanda van Gerwe startte in 2016 met haar stichting Join Us. Als pedagoog en ondernemer wil Jolanda met haar stichting eenzaamheid onder jongeren bespreekbaar maken en aanpakken. “We brengen jongeren samen en helpen ze sociaal sterker te worden. Naast de groepsavonden zijn er ook online bijeenkomsten en geven we trainingen aan professionals.”

Dankzij haar deelname aan IGNITE kreeg haar onderneming een flinke boost. “Toen ik begon, werkte ik vaak alleen. Inmiddels werk ik met een team van negen vaste mensen en honderdvijftig externe professionals. We hadden in 2018 vijf jongerengroepen, dit zijn er nu 55.”

Leerzaam proces

“Ik stuitte op een oproep voor de IGNITE Award en daarnaast wees een kennis me op de mogelijkheid om deel te nemen. Tijdens het eerste gesprek was het team onder de indruk van mijn energie en het thema eenzaamheid onder jongeren. Join Us werd uitgekozen als één van de acht deelnemende ondernemingen. Daarna ben ik ongeveer vijf maanden bezig geweest met het doorontwikkelen van Join Us via het IGNITE programma.” Tijdens het programma ging Jolanda aan de slag met trainingen, het leren kennen van de kernwaarden van Join Us en het schrijven van een bedrijfsplan.

Tekst loopt door onder de foto.

Foto: IGNITE Award

Financiering

Het bedrijfsplan van Join Us won uiteindelijk niet. Toch hield Jolanda er een mooie financiering aan over. “Dankzij IGNITE is mijn netwerk veel groter en dat biedt veel kansen. Door dit programma kreeg Join Us uiteindelijk een financiering via Rabo Foundation en heb ik mensen kunnen aannemen”, legt Jolanda uit. “Heel belangrijk, want in eerste instantie was ik dé ondernemer van mijn onderneming. Maar ik weet ook lang niet alles. Door met mijn team te werken, groeit Join Us.”

Coaching

“Het inspireert enorm als je omgeven bent door coachende ondernemers en een eigen coach die jou spiegelt en bijstuurt”, aldus Jolanda. “Om gedegen te groeien met je organisatie, heb je zulke feedbackmomenten nodig. Je kunt sparren op een ander niveau.”

Waarde van je onderneming

Eén moment tijdens het IGNITE programma blijft Jolanda goed bij. “Tijdens een training werd je bewust gemaakt van de waarde van je onderneming. Met Join Us bereikte ik eenzame jongeren, voor mij was dat vanzelfsprekend. Maar de trainer liet mij zien dat dit nog nooit zo goed was gelukt en het juist heel bijzonder was. Dat zette mijn organisatie in een ander perspectief.”

Hoewel de deelnemers tegen elkaar streden, was er weinig competitiegevoel: “De energie was bij iedereen goed, het was vooral heel gezellig. Iedereen staat in een andere fase van diens onderneming en toch leer je van elkaar. Wat mij betreft is de IGNITE Award dé manier om met je bedrijf de volgende stap te maken en te groeien.”

Zo doe je mee

Wil jij ook het verschil maken? Geef je dan op voor de IGNITE Award. Deelnemende startups worden na aanmelding beoordeeld op maatschappelijke impact, ondernemerschap, financiële haalbaarheid en het vermogen om in de toekomst op te schalen. Daarna volgt een kennismakingsgesprek.

Wordt jouw bedrijf uitgekozen, dan start je op 1 september samen met 7 andere ondernemers aan een intensief groeiprogramma. Op 28 oktober strijden de vier sterkste deelnemers tijdens de finale om de IGNITE Award. De winnaar van de IGNITE Award 2021 ontvangt een startkapitaal van € 100.000,-. De nummer twee ontvangt € 50.000.

Meer informatie over de IGNITE Award 2021 vind je online.

Meer in deze categorie

Bedrijvigheid

Ga naar “Bar Leonardo stopt: ‘Het begon te kriebelen’”

Bar Leonardo stopt: ‘Het begon te kriebelen’

Ga naar “Spannend! Binnenkort laat jij (gratis) je sieraden taxeren in deze bus voor de Gamma”

Spannend! Binnenkort laat jij (gratis) je sieraden taxeren in deze bus voor de Gamma

Aangeboden door Kost-Baar.nl

Kost-Baar.nl taxatie Tilburg Gamma
Ga naar “Giel opent een jarenzeventigrestaurant aan de Piushaven: ‘Ik heb een beetje een oude ziel’”

Giel opent een jarenzeventigrestaurant aan de Piushaven: ‘Ik heb een beetje een oude ziel’

restaurant de Belinda Giel

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Hangmat polyester katoen assorti 290×100 cm van € 39,99 voor € 29,99”

Hangmat polyester katoen assorti 290×100 cm van € 39,99 voor € 29,99

 • Geldig t/m 31 december 2022
Ga naar “op alles van Leifheit”

op alles van Leifheit

 • Geldig t/m 4 december 2022
Ga naar “Sylvie Meis luxe pyjama € 17,99”

Sylvie Meis luxe pyjama € 17,99

 • ALDI
 • Geldig t/m 4 december 2022
Ga naar “True Spirit gebreide tuniek** € 14,99”

True Spirit gebreide tuniek** € 14,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 11 december 2022
Ga naar “Blond Amsterdam Holland Glorie servies van € 9,95 voor € 7,46”

Blond Amsterdam Holland Glorie servies van € 9,95 voor € 7,46

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 4 december 2022

Vacatures

Ga naar “LOGISTIEK MEDEWERKER BIJ DECATHLON”

LOGISTIEK MEDEWERKER BIJ DECATHLON

 • Decathlon Netherlands BV
 • Fulltime/Parttime
Ga naar “Magazijnmedewerker ochtend”

Magazijnmedewerker ochtend

 • Tempo-Team
 • Parttime
Ga naar “Parttime magazijnmedewerker”

Parttime magazijnmedewerker

 • Tempo-Team
 • Parttime
Ga naar “CV Monteur Service Onderhoud | Werktuigkunde | 2.100 – 3.200”

CV Monteur Service Onderhoud | Werktuigkunde | 2.100 – 3.200

 • WR.nl Solliciteren
 • Fulltime/Parttime
Ga naar “Onderhoudsschilder Tilburg”

Onderhoudsschilder Tilburg

 • Covebo Uitzendgroep
 • Fulltime/Parttime