Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Plan-t in de Spoorzone wordt keigaaf: dit zien we straks voor de LocHal

Door Rowie van der Vliet 27 maart 2019

Het is je vast al opgevallen: er wordt volop gebouwd aan de Spoorzone. Vooral naast de LocHal zijn werklui keidruk in de weer. Dat is niet zomaar, de voorbereiding voor de bouw van Plan-t is in volle gang. 

Plan-t, die naam heb je vast al eens voorbij horen komen. Maar weet je ook wat het is? We helpen je een handje! Plan-t is de nieuwste aanwinst van de Spoorzone. Zo nieuw, dat het binnenkort gebouwd gaat worden. Het gebouw komt voor de LocHal te staan. Ergens wel zonde dat het gebouw met onder andere de bieb en Seats2Meet, dat zoveel lof krijgt, strakjes minder goed te zien is. Maar eerlijk is eerlijk: Plan-t wordt ook een echte blikvanger. Het project is een samenwerking tussen gebiedsontwikkelaar SDK Vastgoed, VolkerWessels en makelaarsteam Naber Bedrijfshuisvesting of Cushman & Wakefield.

Laaiend enthousiast

Sommige bedrijven zijn al laaiend enthousiast over het gebouw, dat een kantoorgebouw wordt. Niet zo’n kleintje, want het wordt tien duizend vierkante meter. Hoppa! Dat zien reclamebureau Scheepens, kantoormeubelproducent Bisley, adviesbureau Censor (het bedrijf van Prins Etienne d’n Irste) en Marketing Tilburg wel zitten. Daarom ondertekenden ze een contract en krijgen ze een ruimte in het nieuwe pand. Na al dat werken toe aan een goede sportles? Komt dat even goed uit! Sportstudio Fit20 vinden we straks ook in het kantoorgebouw.

Monarh 2.0

Dat is nog niet alles. We kunnen straks ook een hapje eten. Monarh krijgt hier namelijk een tweede vestiging! In februari 2018 werd al bekend dat het net een iets ander concept gaat worden dan het huidige sterrenrestaurant. Het wordt een tikkeltje toegankelijker en betaalbaarder. We kunnen hier straks ontbijten, lunchen, dineren, borrelen of flexwerken. De koks krijgen het er maar druk mee, want ze gaan ook de catering verzorgen voor zevenhonderd tot zeshonderd medewerkers die in Plan-T komen te werken. Zal dit de leukste ‘kantoorkantine’ van Tilburg worden?

Parkeren in de Spoorzone

Inmiddels is Plan-t al veel meer dan een plan. Het wordt een kantoorgebouw van maar liefst zeven verdiepingen. Zo hé! Wist je misschien niet: de naam verwijst naar een bijzonder treinstel uit de jaren zestig dat in de Spoorzone werd opgeknapt. Bovendien wordt het gigagrote kantoorgebouw helemaal duurzaam gebouwd. Zo komen er zonnepanelen, led-verlichting en klimaatplafonds. Naast de vele bedrijven, de sportschool en Monarh 2.0 vinden we hier ook een ondergrondse parkeergarage, centrale receptie, een chillruimte en meerdere vergader- en presentatieruimtes.

Wat zijn ze nu aan het doen?

Er wordt momenteel druk gewerkt aan het slaan voor de bronnen voor de warmte-koude opslag. Zo kunnen ze het klimaat in het gebouw goed regelen. In de week van 15 april wordt de eerste paal geslagen. Spannend!

Lees ook:

Burgemeester Stekelenburgplein

Zo gaat het Burgemeester Stekelenburgplein eruit zien

Groen in de Spoorzone? Dat vinden we nu vooral in de fijne ietwat verborgen binnentuin met zijn grot...
vacatures

Gaaf! Monarh krijgt een tweede vestiging in Tilburg

Wauw, het gaat lekker met Monarh! In 2017 stonden ze eindelijk in de prestigieuze Lekker-gids en nu ...
Prins van Kruikenstad

Etienne is Prins van Kruikenstad: ‘Ik ben dus echt goed in de val gelokt’

Eindelijk mocht heel Tilburg het op 11-11 weten: Etienne Timmermans (51) is de nieuwe Prins van Krui...
bouwen Spoorzone

Hé, dit zijn ze ineens aan het bouwen aan de Spoorzone-kant van het station

De LocHal draait op volle toeren, maar bouwmannen zijn nog lang niet klaar. Misschien heb je al oran...

adv.