Youri en David gaan voor een nieuw avontuur: ze openen straks een gloednieuwe Albatros-boot

Door Thijs Dingemans 22 februari 2019

Weet je nog dat we in juni spraken met Youri Doreleijers en David Hendrich? De twee openden toen Stadsbrouwerij 013. Ruim acht maanden later schoven we weer aan voor leuk nieuws: het duo heeft De Albatros (de bekende boot in de Piushaven) overgenomen. “In maart gaat-ie het water uit en dan gaan we hem aanpakken”, zegt Youri trots.

Ze hijsen de boot niet voor niets uit het water: De Albatros krijgt een flinke metamorfose. Althans, de binnenkant. “De buitenkant blijft dezelfde look houden. Maar binnen brengen we licht in de duisternis met mooi uitzicht op het water. Het is de bedoeling dat wanneer je binnen bent, je recht op het water uitkijkt. De Albatros krijgt vanbinnen een heel andere beleving”, verzekert Youri.

Perfecte timing

David en hij beginnen dus nú alweer aan een nieuw avontuur. Een gok? Zeker niet. De twee hebben goed nagedacht over de nieuwe bestemming van de bekende boot. Youri: “We zitten vaak vol gereserveerd en kunnen daardoor geen rondleidingen of proeverijen meer kwijt. Ook is er niet echt ruimte voor een externe borrel. Dus toen Walter (de voormalige eigenaar van De Albatros, red.) aangaf dat-ie van De Albatros af wilde, dachten wij: toeslaan!”

(tekst loopt door onder foto)

de albatros
De Albatros wordt uit het water gehaald en opgeknapt. Foto: indebuurt

Groot terras

“Het is een verlengstuk van dit (Stadsbrouwerij 013, red.). Niks anders. Het is gewoon de Stadsbrouwerij waar je straks zit. We willen er mensen ontvangen voor bedrijfsborrels, vergaderingen en proeverijen”, vervolgt Youri. “De bar in het midden blijft overigens gehandhaafd. En de keuken van hier faciliteert de hapjes op het terras. Er komt overigens ook nog iets om het terras te bereiken.” Ook daarmee hebben Youri en David heel wat moois voor ogen: ze willen een groot terras om de boot heen. De grootte? Zo’n dertig meter lang en vijf meter breed. “De lengte van een boot dus”, zegt Youri lachend. “Tussen Boot 013 (de nieuwe horecazaak die binnenkort opent in de Piushaven, red.) en De Albatros komen dan loopbruggen zodat beide terrassen zijn te bereiken.”

De Albatros 2.0

Eerst is het de beurt aan Boot 013. Het nieuwe restaurant opent naar verwachting in april. Tijdens die opening wordt De Albatros volop onder handen genomen, om vervolgens in de zomer te openen. “Ik denk dat het medio juli zal worden. Eerder zeker niet.” Of we straks ook genieten op het terras van ‘De Albatros’? Nee: Youri en David knallen er ook meteen een nieuwe naam tegenaan. Wat die wordt, is nog onduidelijk; de twee hebben een poll uitstaan voor een andere benaming. “Maar”, zegt Youri, “Albatros blijft altijd onderdeel van de exploitatie. Zo komt er bijvoorbeeld een Albatros bierlikeur. En de buitenkant blijft dus hetzelfde.”

(tekst loopt door onder foto)

stadsbrouwerij 013
De Albatros ligt tegenover het prachtige pand van Stadsbrouwerij 013. Foto: indebuurt

‘Een mooie trekpleister op het water’

Bij de opening van Stadsbrouwerij 013 kriebelde het toch wel een beetje bij Youri en David, maar van spanning is dit keer geen sprake. “Ik vind het alleen maar leuk en het is goed voor het gebied. Ik geloof in totale aantrekkingskracht”, zegt Youri. “We krijgen een hoop nieuwe dingen: Boot 013, De Albatros, Doncurado dat gaat verbouwen, Jaxx Marina. Door die kwaliteitsinjectie krijgt de Piushaven nog meer traffic. En ons terras? Dat wordt een mooie trekpleister op het water”, besluit hij lachend. Na Stadsbrouwerij 013 en De Albatros gaat de rem er even op. En daarna? Wie weet waar het schip strandt.

Lees ook:

stadsbrouwerij 013

Youri en David openen Stadsbrouwerij 013: ‘Spannend!’

De laatste puntjes worden op de i gezet. Binnen is het een komen en gaan van werklui. Personeel bere...
Doncurado aan de Piushaven

Doncurado vertrekt uit de Piushaven, maar er komt iets tofs voor terug

Hè, wat jammer! Genieten van de Spaanse keuken gaat niet meer in de Piushaven. Doncurado is namelijk...
heavens kitchen

Het is gelukt: restaurant Heavens Kitchen verkocht! Wordt heel iets anders

Goed nieuws voor de eigenaren van Heavens Kitchen: hun restaurant in de Piushaven is verkocht. Dat m...

Meer over Stadsbrouwerij 013 ontdekken?

Stadsbrouwerij 013 brouwerijen

Nu gesloten12:00 - 22:00

Piushaven 1, Tilburg

Bekijk meer:brouwerijen
  • Wil jij een 'Nieuw in Tilburg' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Tilburg.

adv.