Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Wesley (26) transformeerde zichzelf en nu anderen: ‘Het is vooral mentaal’

Door Noah Godefroy 10 januari 2020

Wie Wesley van der Sanden (26) nu de hand schudt, zou niet denken dat-ie rond z’n achttiende nog een verlegen jongen was. “Het is echt zo, je bent fysiek met jezelf bezig, en dus werk je ook aan het mentale deel.” Die boodschap brengt hij nu met z’n eigen ervaring over aan anderen als personal trainer.

Het was zijn oudere broer Jermaine die hem jaren terug de fitnesswereld introk. “Hij gaf me adviezen, want als je begint met sporten is het vooral uitproberen. Ik was bovendien echt verlegen. Wat ik nu ben? Bescheiden, haha!”

Genoeg ervaring

Inmiddels loopt Wesley al zo’n 5,5 jaar rond in de fitnesswereld met als thuisbasis (“het is bijna letterlijk m’n tweede huis”) Fit For Free in Tilburg-Noord. “Ik werk ook nog steeds voor Fit For Free zelf, en zij hebben zeker in me geïnvesteerd. Het was wel een bewuste keuze zo lang te wachten met persoonlijke begeleiding. Ik wilde eerst zeker weten dat ik daar genoeg voor wist en dat ik zelf genoeg ervaring had om mensen advies en tips op niveau te geven. Nu is het dus zover en geef ik buiten mijn werk in de gym personal training aan individuen, tweetallen of maximaal viertallen. Dat doe ik dan onder de naam Van der Sanden – Personal Training.”

Internet

Dat heeft alles te maken met de aandacht die hij wil kunnen geven aan zijn cliënten. “Ik weet uit ervaring van de groepslessen die ik hier heb gegeven, dat je niet alles tegelijk in de gaten kan houden. Dat is niet héél erg als mensen gewoon een lesje volgen, maar als ze jou echt inhuren moet je je natuurlijk optimaal kunnen focussen op die persoon.” Dat dat niet altijd makkelijk is, heeft een reden: het internet. “Tja, je probeert mensen wat bij te brengen en dan hoor je soms: ‘maar, op het internet stond dit en dat.’ Op zich niet erg, dan is het aan mij om duidelijk te maken hoe het precies zit.”

Lees verder onder de foto

PT Wesley
Wesley traint hier zijn broer (en manager) Jermaine. Beeld: indebuurt Tilburg.

Voeding

“Als je kijkt naar voeding bijvoorbeeld. Als mensen starten met serieus sporten eten ze vaak alleen broccoli en kip, maar zo heftig hoeft het helemaal niet te zijn. Het gaat allemaal om de balans. Of om momenten wannéér je eet.” Voedingsschema’s zijn dan ook een belangrijk onderdeel van Wesley zijn services. “Als mensen alleen behoefte hebben aan zo’n schema of alleen een trainingsschema, kunnen ze dat ook krijgen.” Bij Wesley draait het dus echt om wat de cliënt wil, en daarin probeert hij de juiste adviezen te geven.

Zelfvertrouwen

En de resultaten die daaruit voortkomen, is waarvoor-ie het doet. “Het is zo mooi om te zien dat mensen meer zelfvertrouwen krijgen. Leden beginnen in een groepsles, werken aan hun techniek en nu zie je ze in de vrije ruimte met gewichten; dat is een grote stap voor een hoop mensen. Binnenkort ga ik wel bootcamps geven. Ik haal daar zelf veel motivatie uit en sporters merken dat ook. Als ik er over begin zijn sommigen een beetje ‘bang’ voor wat er komen gaat, maar in zo’n groep wordt er alles uitgehaald en dat werkt motiverend voor iedereen.”

Lees ook:

sophie krielaart

Sophie is de beste personal trainster van Tilburg: ‘Ik wil dat vrouwen zich op hun gemak voelen’

Sophie Krielaart (27) is dit jaar op The Dutch Fitness Awards verkozen tot beste personal trainster ...
totaal vitaal

Bij deze Tilburgse sportscholen sport je je decemberkilo’s eraf

De feestmaand zit erop en dat betekent goed én slecht nieuws. Het goede nieuws is dat we eindelijk w...

Schudden, trillen en draaien: deze workshop twerken doe je in Tilburg

Stiekem altijd al willen twerken net als in videoclips? Grijp dan nu je kans. Zondagmiddag organisee...


Meer over Van der Sanden – Personal Training ontdekken?

Van der Sanden – Personal Training

sportscholen

von Suppéstraat 13, Tilburg

Bekijk meer:sportscholen

adv.