Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Desiree van Verkeersschool Tilburg: “Hele families hebben bij ons les gevolgd”

Door Rowie van der Vliet 3 oktober 2017

Al meer dan 35 jaar lang zitten Ruud Bindels en Desiree van Gorp met hun Verkeersschool Tilburg aan de Korvelseweg. Van de spelers van Willem II tot bejaarden die hun rijvaardigheden willen oppoetsen en van leergierige tieners tot vrachtwagenchauffeurs. Desiree van Gorp vertelt over de zaak.

“Hele families hebben bij ons les gevolgd. Vaders en moeders die bij ons kwamen lessen, hebben inmiddels ook al kinderen die de leeftijd bereiken dat ze op rijles mogen. Zoveel verschillende soorten Tilburgers stappen binnen. Van vijftienjarigen tot zestigers van alle rangen en standen.” De mond-op-mondreclame vindt Desiree erg fijn, maar ook de bedrijven die terugkomen om hun medewerkers te laten lessen. “We zijn echt een allround rijschool. Van scooter tot beroepschauffeurs en van logistieke opleidingen tot nascholing voor Code 95. We bieden alles aan op het gebied van rijlessen, van A tot Z.”

Iedere dag presteren

Een verkeersschool hebben is hard werken, maar het ondernemen zit in Desiree’s bloed. “Mijn vader en moeder hadden ook een eigen zaak. Mijn hele leven heb ik iemand om mij heen gehad met een eigen bedrijf. Ondernemer ben je of dat ben je niet. Dat zit gewoon in je. We bestaan inmiddels lang, dat gebeurt niet zomaar. We zijn altijd bezig, zes dagen in de week. Je moet nooit opgeven en iedere dag opnieuw presteren. Dat geldt natuurlijk voor heel veel mensen, maar ook voor ons. Het gaat altijd om resultaat. Dat is superleuk om te doen, hoor.”

Verkeersschool Tilburg
Foto: indebuurt

Een doel: slagen

Van Desiree hoeft het niet zo, de focus op hoe het ooit allemaal begon. Ja, ze bestaan al meer dan 35 jaar en spelers van Willem II leren bij hun autorijden. Maar elke klant is voor de twee ondernemers even belangrijk. Nog steeds viert Verkeersschool Tilburg elke dag een feestje als er iemand slaagt. “Dat verveelt nooit. Mensen komen hier met een doel en dat is om te slagen. Daar gaat het om. Aan ons de taak om ze op hun gemak te laten voelen en een omgeving zonder stress en angst te creëren. Elke dag zijn we bezig met wie er op examen gaat. Dat blijft ook zo als we 100 jaar in het vak zitten.”

Alles al overleefd

Alles wijst erop dat Ruud en Desiree die 100 jaar willen halen, als het even kan. Vijfendertig jaar ondernemen is niet niks, Desiree en Ruud zijn nog lang niet van plan om te stoppen. “We hebben alles overleefd, haha. Door de jaren heen ontwikkel je een bepaalde visie en weet je beter hoe je het bedrijf in goede en slechte tijden overeind houdt. We bestaan al lang en gaan met onze tijd mee. We duiken steeds dieper de materie in. Zo zit Ruud in het bestuur van de BOVAG om met zijn neus op de eigen branche te zitten.”

Verkeersschool Tilburg
Foto: Facebook Verkeersschool Tilburg

Korvelseweg en industrieterrein

Desiree en Ruud zijn echte ondernemers, maar tijd voor een praatje is er altijd. Ook kunnen klanten gerust worden gesteld door hond Noa die in alle rust aan komt lopen om geaaid te worden. De hond gaat net zo makkelijk weer onder de stoeltjes bij het raam gaat liggen. Verkeersschool Tilburg is blij met de locatie aan de Korvelseweg. Natuurlijk zijn er praktische redenen zoals de parkeergelegenheid achter of de locatie dichtbij het centrum, maar het is ook gewoon leuk om onderdeel te zijn van een leuke straat die altijd bezig blijft. En er is altijd nog de opstapplaats en het oefenterrein op het industrieterrein van Tilburg. “Het is fijn om aan de rand van de stad te zitten, want dat is heel handig voor examens. Bovendien kunnen we al ons materiaal zoals papierwerk van examens nooit allemaal opslaan op dit kantoor aan de Korvelseweg.”

Who’s next?

Ken jij een ondernemer met een goed verhaal? Of ben je zelf ondernemer en wil je je verhaal kwijt? Zoals Sabine met haar bloemenwinkel Daisy Lane bijvoorbeeld. Dan mag je ons altijd tippen via [email protected].


Meer over Verkeersschool Tilburg ontdekken?

Verkeersschool Tilburg rijscholen

Geopend09:00 - 17:00

Korvelseweg 32, Tilburg

Bekijk meer:rijscholen

adv.