Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Van Afghanistan tot Willem II-straat: het verhaal van Guido van Unideck

Aangeboden door UniDeck Bouw & Onderhoud 25 oktober 2020

Guido Deckers groeide op in Tilburg, werkte in betonfabrieken en Afghanistan en heeft nu weer in ‘zijn stad’ een succesvol eigen bedrijf. De man achter Unideck Bouw & Onderhoud is nog lang niet klaar: “Het moet groter, ik wil nog veel meer.”

Tilburgser dan Guido zijn er niet veel. Hij zag het levenslicht in de wijk Theresia, woonde een tijdje in het Goirke en verliet Tilburg eigenlijk alleen voor uitstapjes voor werk.

Betonfabriek

Voor de betonfabriek in Udenhout bijvoorbeeld. “Ik was een jaar of 16, had net de opleiding tot timmerman gedaan en wist eigenlijk niet wat ik wilde. Nou, toen ik een tijdje in die fabriek werkte wist ik in ieder geval wel dat dat níet was wat ik wilde. Ik besloot de schildersopleiding te gaan doen en dat beviel me veel beter”, vertelt Guido.

Defensie

Toen-ie een paar jaar aan het werk was in de schilderswereld, vroeg iemand hem: “Waarom meld je je niet aan bij de Koninklijke Luchtmacht?” Guido had eerst zijn twijfels. “Ik dacht: oké, wat moet een schilder bij Defensie? Kozijnen schilderen? Ik vroeg me af wat de uitdaging was. Maar toen bleek dat je die gevechtsvliegtuigen en helikopters moest spuiten, werd het al een stuk spannender.”

Rugzak

Het werd een stuk spannender en Guido bleef 16 jaar hangen bij Defensie. “Het is een goede werkgever. Ik kon elke cursus of opleiding volgen die ik wilde volgen dus na 16 jaar had ik een rugzak vol aan ervaring. Ik ben twee keer in Afghanistan geweest en werd vervangend floormanager. Dat zijn dingen die je meeneemt in je privéleven en in je carrière, daar ben ik ze heel dankbaar voor.”

Tekst loopt door onder de foto.

Unideck Bouw & Onderhoud
Schilderwerk in de Willem II-straat. Foto: Unideck Bouw & Onderhoud

Neus in de boter

“Maar in die laatste jaren kreeg ik steeds vaker de vraag: waarom begin je niet voor jezelf? Nou, ondernemer zijn is weer een heel ander soort uitdaging. Ik besloot de stap te nemen en om eerlijk te zijn viel ik meteen met mijn neus in de boter. Ik kreeg meteen een groot schilderproject waardoor ik een vaste basis had, dat is lekker om mee te beginnen”, legt Guido uit, die nog altijd pas vier jaar voor zichzelf bezig is. “Het gaat lekker, ja. We hebben elke dag werk. In 2019 heb ik zo’n 64 projecten kunnen doen en ook dit jaar gaan we hard.”

Specialisten

Als het over Unideck gaat, switcht Guido automatisch van ‘ik’ naar ‘wij’. “Het gaat gewoon zo lekker omdat ik een team van specialisten om me heen heb. Wat voor klus het ook is, ik ken altijd wel iemand die ik ervoor in kan huren en die er ook écht goed in is”, vertelt hij. Maar er is altijd meer: “Natuurlijk kan het beter. Het moet nog groter, ik wil nog veel meer. Ik heb mijn vaste schilderklanten maar ik wil ook nóg meer bouwklussen gaan doen zoals ik heb gedaan in de Willem II-straat of de Haagweg in Breda”, besluit Guido.

Lees ook:

Unideck

Unideck staat garant voor kwaliteit: ‘Zo niet, verliezen we ons certificaat’

Unideck Bouw & Onderhoud. Als je weleens de moeite neemt om rustig door de straten van Tilburg te st...
Unideck

Wow! Zo knapte Unideck dit pand in de Willem II-straat op

De Willem II-straat is toch wel één van de mooiste straten die Tilburg kent. Dat heeft verschillende...


Deze bijdrage wordt je aangeboden door UniDeck Bouw & Onderhoud. Meer over UniDeck Bouw & Onderhoud ontdekken?

UniDeck Bouw & Onderhoud


Gesloten08:00 - 17:00

Bataviastraat 60, Tilburg

adv.