Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Twee jaar na de brand is Dolfijn weer open: ‘Ik dacht meteen: wow, dit gaat zo vet worden!’

Door Thijs Dingemans 9 februari 2018

We kunnen weer bowlen in Tilburg! Maandag opende Thomas Dol zijn vernieuwde bowlingcentrum Dolfijn aan de Ringbaan-Oost en alle 24 banen waren meteen bezet. Bowlend Tilburg is twee jaar na de brand weer aan! Wij gingen deze week even langs en nee, (nog) niet om de ballen te rollen… 

Wat opvalt bij binnenkomst: de nieuwe hal is gigantisch groot! Links van de entree zit het restaurant, rechts ruik (en zie) je de bowlingschoenen en voor je zie je in de verte 24 bowlingbanen. Aan een van de tafeltjes bij de bar zit eigenaar Thomas. We schuiven aan en zijn toch wel heel benieuwd hoe het na de hectische periode gaat met hem. “Ja, goed. Ik ben blij dat we weer open zijn. Dat we gewoon het werk weer kunnen doen wat we ambiëren en waar ooit voor hebben gekozen. Het personeel en de gasten zijn blij; dat maakt ons ook tevreden natuurlijk.”

(tekst loopt door onder foto)

dolfijn
Vanuit de moderne interieur heb je uitzicht op de banen. Foto: Indebuurt

‘Zo snel mogelijk weer open’

Op 26 maart 2016 kreeg Thomas de schrik van z’n leven: bowlingcentrum Dolfijn stond in vuur en vlam en brandde volledig af. We voelen voorzichtig aan de tand hoe de afgelopen twee jaar zijn verlopen. “Ik kan er makkelijk over praten, hoor. Toen ook al. Het ging allemaal heel snel. Een dag na de brand zaten we al bij de verzekering. De week erop besloten we om een nieuw bowlingcentrum in Tilburg te beginnen. Vervolgens ga je op zoek naar panden; je wil zo snel mogelijk weer open.”

Familie Nooteboom

Makkelijk ging het niet, vertelt Thomas. “Bestaande panden waar we zo in konden, waren er niet. Dus zochten we naar grond waar we gelijk op konden bouwen; ook dat lukte niet.” En dus restte de laatste optie: opnieuw aankloppen bij geldschieter (familie) Nooteboom. “We hebben hun gevraagd of ze een nieuw pand voor ons wilden bouwen en of wij dat weer mochten huren. En of we de mogelijkheid hadden om eisen te stellen, zoals de ondergrondse parkeergarage. Daar gingen ze gelukkig mee akkoord.”

(tekst loopt door onder foto)

Uitzicht vanaf de vie op de banen. Foto: Indebuurt

Escaperooms

Een plattegrond en 3d-tekening werd opgesteld en in de tussentijd vloog Thomas letterlijk van hot naar her. “Ik ben naar Amerika gevlogen om te kijken of we extra activiteiten konden aanbrengen die vernieuwend zijn. Helaas waren die er niet. Wel hebben we VR gevonden, wat in Nederland relatief nieuw is.” En Dolfijn beschikt binnenkort – naast de 24 bowlingbanen, kidscorner met klimtoestel, game-bar voor jeugd, pool, darten, tafelvoetbal, airhockey en midgetgolf – over twee escaperooms. Die zijn nu nog in aanbouw. “Toen die gasten de tekeningen lieten zien, dacht ik meteen: wow, dit gaat zo vet worden! Helaas moeten we nog even geduld hebben.”

Midgetgolfen tussen de olifanten

Het nieuwe, grotere bowlingcentrum is dus meer dan alleen ballen rollen. Vooral de nieuwe midgetgolf met jungle thema valt op. En de vie met uitzicht op de 24 bowlingbanen is nieuw. Of Thomas – hoe gek het ook klinkt – ‘blij’ is met de brand? “Ja, als ik zie wat we er voor terug hebben gekregen. Maar we zijn er niet beter van geworden. Het was voor ons een flinke investering buiten de verzekering om. Maar ik ben blij met het resultaat. Het is een mooi pand.”

(tekst loopt door onder foto)

dolfijn
De midgetgolf met thema jungle. Foto: Indebuurt

Opgetogen, enthousiasme én geluk

Thomas’ enthousiasme is voelbaar. Niet geheel onlogisch aangezien het centrum meteen was ‘uitverkocht’ op de openingsavond. Ook stromen de boekingen voor komende weken al goed binnen. Langzaam laat de brand z’n sporen steeds minder achterna. En achter elk drama schuilt toch ook weer geluk, zo blijkt: Thomas heeft in de tussentijd een kleine gekregen en is nu vader van twee kids. Wellicht dat die over een paar jaar samen met pa de sterren van de hemel spelen op een van de banen.

En zo ziet het nieuwe centrum eruit:

Who’s next?

Ken jij een ondernemer met een goed verhaal? Of ben je zelf ondernemer en wil je je verhaal kwijt? Zoals Rob van Café de Troubadour bijvoorbeeld. Dan mag je ons altijd tippen via [email protected].


Meer over Dolfijn -the plays to be- ontdekken?

Dolfijn -the plays to be- bowlingcentra

Gesloten14:00 - 00:00

Ringbaan Oost 2a, Tilburg

Bekijk meer:bowlingcentra

adv.