Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Bart van SPAR is de burgemeester van Zorgvlied: ‘We zijn een echte buurtwinkel’

Aangeboden door SPAR Tilburg 5 juni 2020

SPAR. Je kent het misschien van de camping of als supermarkt bij een tankstation. Maar wist je dat het Nederlandse bedrijf wereldwijd meer dan 13.000 winkels had? In de wijk Zorgvlied zit er eentje, en neem maar van ons aan: dat is meer dan ‘gewoon’ een supermarkt.

Op de vraag over hoe zo’n op zichzelf staande buurtsuper zich verweert tegen de grote namen, heeft eigenaar Bart Aerts tal van antwoorden. Tijdens de coronacrisis kwamen daar nog eens wat antwoorden bij: “Naast dat we met deze SPAR dé buurtwinkel van Zorgvlied zijn, voldoen we nu ook steeds meer aan de complete behoefte van de bewoners in de buurt. Dat betekent meer producten én nooit leeg zijn. Daarom komen er binnenkort vijftien nieuwe mensen bij.”

Bezorgen

“Boodschappen thuis bezorgen deden we al, maar het is wel nóg drukker geworden sinds de crisis”, vertelt Bart. Wie langs de SPAR in Zorgvlied loopt ziet de fietsen en auto’s al staan. “Maar als het dichtbij is, gaan we gewoon te voet. Het is een stukje service: we zetten het zelfs voor de mensen thuis in de kast als ze dat willen. We hebben een hoop vrijwilligers die boodschappen rondbrengen. Die blijven dan soms ook voor een bakje koffie: wij proberen echt zoveel mogelijk een buurtwinkel te zijn voor Zorgvlied.”

Burgemeester

“Als mensen drinken komen halen voor een verjaardag, zorgen we dat het al koud staat. Als het niet opgaat, kan de rest teruggebracht worden. Met dat soort dingen onderscheiden wij ons van de grote jongens. Toen we net begonnen hebben we midden in de nacht voor pakjesavond overal een volle boodschappentas voor de deur gezet. De winkel moet van de buurt zijn, en dan ben ik een soort van burgemeester van de buurt”, lacht Bart.

‘We hebben in de nacht voor pakjesavond overal een volle boodschappentas neergezet’

Gemeente

De ‘burgemeester van Zorgvlied’ was ook degene die hoogstpersoonlijk gezorgd heeft voor de buurtwinkel. “Er zou hier een ALDI in een nieuwbouwproject om de hoek komen en eigenlijk durfde niemand de concurrentie aan te gaan. SPAR wilde het met me proberen, maar alleen als er geen ALDI kwam. Ik ben toen zelf met de gemeente in gesprek gegaan om die plannen tegen te houden. Zodra dat rond was, had ik vier weken om de winkel in te richten en sindsdien draaien we op volle toeren.”

Krat bier

Bart en zijn vrouw leven voor én in de winkel. “We hebben net een kleine erbij, die ligt hier ergens boven in bed”, zegt Bart. “Maar ik vind het ook belangrijk dingen privé te houden. Mijn oudste zoon breng ik iedere dag naar school, en ’s avonds eet ik meestal gewoon mee. Maar als er iemand na sluitingstijd nog wil komen om momenteel veilig en verantwoord te shoppen, wacht ik best even. Op het begin had ik zelfs de telefoon doorgeschakeld. Totdat ik midden in de nacht werd gebeld door mensen dat hun krat bier op was… Ach, het hoort er allemaal bij en het houdt het leuk!”Deze bijdrage wordt je aangeboden door SPAR Tilburg. Meer over SPAR Tilburg ontdekken?

SPAR Tilburg

supermarkten

Gesloten09:00 - 18:00

Burgemeester van de Mortelplein 41, Tilburg

Bekijk meer:supermarkten

adv.