Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Simone is cakesmashfotograaf: ‘Sommigen gaan meteen vol met hun gezicht in de taart’

Door Rowie van der Vliet 31 juli 2020

Cakesmash is een Amerikaans fenomeen waarbij iemand helemaal losgaat op taart. Kliederen, smeren, vingers aflikken of rollen: alles mag! En Simone Op ’t Hoog van Made by Mone legt dit allemaal vast met haar camera. “Mensen komen zelfs vanuit Brussel naar mijn studio in Tilburg.”

“Ik vind dat wel bijzonder, hoor. Dat mensen helemaal vanuit Brussel komen. Laatst had ik ook een gezin uit Scheveningen. Dan denk ik: je passeert zoveel fotografen. Maar mensen vinden de prijs-kwaliteit bij mij zo fijn. En ik hoor ook vaak dat het in de smaak valt dat bij mij van alles mogelijk is. Ik maak cakesmash foto’s in bijvoorbeeld een jungle of zeemeerminthema. Laat weten wat je wil en ik regel het. Ik heb nog niks gehad dat te gek was om te doen. Ik kan er echt mijn creativiteit in kwijt!”

Tekst loopt door na de foto.

Tobias doet een cakesmash. Foto: Made by Mone Fotografie

Nieuw element

“Er gaat soms veel aan vooraf om een nieuw thema voor te bereiden. Dan ga ik lekker knutselen en schilderen. Mensen kunnen ook gewoon een shoot boeken in een thema dat ik al eens gedaan heb, hoor. Maar dan probeer ik er toch altijd een nieuw element aan toe te voegen.” Simone doet veel zelf. Ze ontwerpt het decor, knutselt het in elkaar en doet ook de styling voor kindjes die zich laten fotograferen. “Maar ik ben niet zo’n handige bakker. Daarom werk ik samen met twee vaste bakkerijen uit Tilburg, Sweettable 4 you en Taart uit Tilburg. Zij leveren de taarten vers op de dag van de fotoshoot, altijd in de kleuren van het thema. Ook zitten er geen onderdelen in die gevaarlijk zijn voor kleine kinderen.”

Tekst loopt door na de foto.

Simone zet het decor op. Foto: Osees Photography

Cakesmash in Tilburg

Cakesmash wordt volgens Simone vaak gedaan bij kleine kinderen. “Je ziet het vaak als een kind de eerste verjaardag viert. Ouders geven het dan als cadeau, omdat ze echt een leuke middag hebben. Ze mogen dan smullen, kliederen, ontdekken. Kinderen van 1 tot 3 zijn nog spontaan en willen zelf ontdekken. Een kind van 8 jaar weet dat je niet met je eten speelt, dus voert misschien eerder een toneelstukje op. Maar laatst had ik ook twee dames in de studio die 30 zijn geworden en met taart en een fles champagne pret kwamen maken.”

Wennen aan de camera

Simone is het wel gewend om kinderen voor de camera te hebben. “Ik was al kinderfotograaf, maar wilde mijzelf graag onderscheiden. Dit zijn geen standaard foto’s waarbij een kind netjes zit en lief moet lachen. Wel maak ik eerst altijd ‘gewone’ portretfoto’s van de kinderen. Dan kunnen ze al een beetje wennen aan de camera. Daarna mogen ze met de taart spelen. Blijft er veel over? Dan gaat de taart mee naar huis. Na de cakesmash gaan kinderen in een badje. Als ouders het leuk vinden, maak ik daar ook foto’s van. En ik heb meerdere outfits voor op de foto. Eigenlijk kom ik nooit bij mensen thuis, maar komen mensen naar de studio.”

Tekst loopt door na de foto.

Simone aan het werk. Foto: Janine Riddy Photography

Gezicht vol in de taart

“Het is iedere keer weer leuk om te zien hoe de kindjes reageren. Dat kan veel verschillen! Sommigen gaan meteen vol met hun gezicht in de taart, terwijl anderen eerst rustig proeven. Ik heb weleens gehad dat ouders zeiden: ‘We zijn benieuwd of ze veel met de taart gaat doen’. Maar ze gooide gelijk haar hoofdje erin. Dat zijn de leuke, verrassende momenten.”

Broodje TilBurger

Ali van Broodje TilBurger: ‘Het wordt groter, lekkerder en beter!’

Hetzelfde pand, dezelfde stijl en zelfs hetzelfde personeel. Ineens was daar Broodje TilBurger in he...
Nancy Mima

Nancy van Mima ging van kledingparty’s naar topwinkel: ‘Sta er ook versteld van’

Vrouwenmodezaak Mima Mode opende nog niet zo lang geleden de nieuwe winkel op het Besterdplein. Met ...
JM Lederwaren

Jan van JM Lederwaren zit al 32 (!) jaar in de binnenstad

De J staat voor Jan en de M staat voor Mutsaers. Jan verkoopt Lederwaren en Reisartikelen. Wat krijg...

adv.