Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Rishaimeline heeft een gastouderopvang: ‘Iedereen noemt me mama’

Aangeboden door Gastouderopvang Mamabeer 13 maart 2020

Rishaimeline Caloca kwam op haar achtste van Willemstad naar Tilburg, volgde de koksopleiding en werkte in verschillende Tilburgse keukens. Maar al die tijd wist ze dat haar hart ergens anders lag, namelijk bij kinderen. “Ik wil ze wat bijbrengen, ik ben meer dan alleen een oppas.”

“Het is ook een soort voorbereiding voor school”, vertelt Rishaimeline over haar gastouderopvang. Mamabeer heet het. “Alle kinderen die hier komen, noemen me ook echt mama!”

6.30 uur

Aan tafel speelt een jongetje van een paar jaar oud met blokken, een nog jonger meisje wordt net afgezet door haar ouders. Ook de kleine Caloca’s zijn aanwezig en houden alles goed in de gaten. “Om 6.30 uur komen de eerste kinderen binnen en dan helpt mijn man met onze kids. Dan gaan we lekker met z’n allen ontbijten. Ergens tussen acht en negen is iedereen binnen en dan gaan we aan de slag met het dagplan. Samen een boek lezen of in de zomer lekker naar de speeltuin. Of we doen iets actueels: zo kwam er laatst een verpleegkundige langs om te laten zien hoe je goed je handen wast en hoe je nu eigenlijk moet niezen.”

Tekst loopt door onder foto.

Mamabeer
Zo was je je handen! Foto: Rishaimeline Caloca.

Thema’s

Rishaimeline benadrukt nog maar eens dat een gastouder iets heel anders is dan een oppas: “We behandelen ook telkens andere thema’s. Momenteel is het thema kleuren en vormen verven. Ik probeer ze zoveel mogelijk bij te brengen en die kids zuigen alles op als een spons.” Bijna was ze dan ook lerares geworden. “Na mijn koksopleiding en een aantal jaar in de horeca kwam ik er toch achter dat mijn passie ergens anders lag. Ik begon aan de pabo maar werd zwanger. Zo kwam ik eigenlijk op het idee van een gastouderopvang.”

Spannend

Inmiddels zijn er constant kids over de vloer, maar in het begin was het spannend. “De eerste anderhalf jaar was het even doorbijten, maar nu is het elke keer volle bak! Ik moet wel zeggen dat Welkom Kind me daar ook echt bij geholpen heeft. Zij bieden ook cursussen en trainingen aan waardoor je jezelf toch blijft uitdagen.” Rishaimeline heeft haar roeping gevonden, al blijft één ding lastig: “Probeer al die kids maar eens in een auto te krijgen, dat is toch een dingetje”, sluit ze af met een knipoog.

 Deze bijdrage wordt je aangeboden door Gastouderopvang Mamabeer. Meer over Gastouderopvang Mamabeer ontdekken?

Gastouderopvang Mamabeer

thuiszorg

Sabastraat 2, Tilburg

Bekijk meer:thuiszorg

adv.