Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Peter (54) van het PARKhuisje: ‘Zit wel wat van een carnavalswagen in’

Door Noah Godefroy 26 juni 2020

Een groot deel van de Tilburgers komt langs het Wilhelminapark op weg naar (of op de weg terug van) de stad. Altijd even een fijne onderbreking voor het oog tussen alle huizen. En ineens stond daar het PARKhuisje op het kruispunt met de Gasthuisring. De man die daar de koffies en broodjes maakt én lekker ijs schept is Peter Verhoeven (54).

“En, ere wie ere toekomt: mijn zoon Wessel (26) helpt ook. Hij is zzp’er en we hebben samen ook de kar gemaakt”, vertelt Peter. “Wessel heeft altijd carnavalswagens gebouwd. Hier zit ook wel wat van een carnavalswagen in”, voegt Peter toe met een lach.

PARKhuisje

Zo’n kar, foodtruck, ijskraam, café op wielen – of hoe je het ook wil noemen – midden op een plein: dat mag toch niet zomaar? “Nou, het zit zo”, Peter wijst naar het pand achter de kar. “Het oude Alt Wien, dat hebben wij eind vorig jaar overgenomen. Het idee was om in april open te gaan, maar zoals bij veel projecten schopte corona de boel door de war. Maar, de plek waar de kar nu staat zou eigenlijk ons terras zijn. En dus was het vrij makkelijk om een vergunning te krijgen.”

Tekst loopt verder onder foto.

PARKhuisje
Peter voor zijn PARKhuisje. Foto: indebuurt Tilburg.

Verhoudingen

“Het huisje is een soort verlengde van het Parkcafé, zoals ons café gaat heten. We begonnen net toen er horecatechnisch niet zoveel mogelijk was. We wilden ons eigenlijk focussen op tosti’s, tot we ineens te horen kregen dat je voor ‘bakken’ weer een andere vergunning nodig hebt. Ach, kleinigheidje. Nu maken we versbelegde broodjes, koffietjes en hebben we ver schepijs. De verhoudingen zijn best wel gelijk. Een derde van alles: eten, koffie en ijs.”

Museumgangers

Inmiddels pakt Peter ook bedrijfslunches en dergelijke mee. “En op 5 juli vindt Beethoven op de Fiets plaats. Dan komt er hier een mannetje of 200 wat eten en drinken. Dat zijn natuurlijk de goede dingen. Het sluit ook aan bij wat we eigenlijk wilden betekenen voor deze buurt. De doelgroep van het Parkcafé is de mensen in het park, in de buurt én museumgangers. Die laatste groep valt nu een beetje weg, maar hopelijk trekt dat snel weer aan. Hopelijk trekt alles snel weer aan, uiteindelijk moet hier toch een terras komen in plaats van de kar”, besluit Peter.

Lees ook:

Grill barbecue

Zomergevoel! Tilburg krijgt een bbq-terras

Deze zomer kan iedereen in Tilburg van een bbq genieten. Er komt namelijk een keigroot bbq-terras in...
KOOPman Tilburg

Video en foto’s: De KOOPman is open en zo ziet het eruit

Ineens waren ze er: mensen die met een tasje van De KOOPman door het centrum van Tilburg liepen. De ...

Dierenfilmpje! We gingen op kraambezoek bij de babyaapjes in De Oliemeulen

Hoe schattig?! Dierenpark De Oliemeulen mag véél beschuit met roze en blauwe muisjes uitdelen. Sinds...

adv.