Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Pauline wilde eigenlijk naar Cadzand, maar runt nu Het Pastorie Lokaal succesvol

Door Rowie van der Vliet 8 september 2017

Risico’s pakken soms heel goed uit. Dat ervoer Pauline Gimbrère toen ze haar baan in de zorg opzegde om bij Villa Pastorie te werken. Nu runt ze samen met Hanneke Deneef de bijbehorende winkel Het Pastorie Lokaal.

“Al sinds de start van Villa Pastorie, de bed & breakfast en ongehaaste horecagelegenheid in de Piushaven, dachten we: wat zou het leuk zijn als er een klein winkeltje was waar mensen dingetjes kunnen kopen die we in de zaak gebruiken. Maar ja, daar was gewoon geen plaats voor. Toch bleef het idee altijd een beetje hangen”, vertelt Pauline.

Nieuwe kans

“Michel Deneef, de eigenaar van Villa Pastorie, en ik kwamen elkaar op het spoor. Goed, ik heb mijn baan opgezegd en ben daar gaan werken.” Pauline vertelt het luchtig. Toch was het een grote stap na 25 jaar werken bij een ziekenhuis. “Ik hou van veranderingen. Dit was voor mij een nieuwe kans. Ik moest echt alles nog leren in de horeca.”

Winkel Het Pastorie Lokaal
Winkel van Het Pastorie Lokaal met wandtekening van Karlijn van de Wier Foto: indebuurt

Proberen in de Piushaven

Niemand had kunnen denken dat het de weg zou zijn naar een lang gekoesterde droom. “Ik heb altijd gezegd dat ik mijn volgend leven in Zeeland wil gaan leiden. Ik zeg altijd gekscherend mijn tweede leven wordt een winkeltje in Cadzand. Dat werd heel letterlijk genomen, haha. Michel zei: ‘Nou, een winkeltje in Cadzand? Ga het eerst maar eens in de Piushaven proberen.'” Toen de IJzergieterij werd opgekocht door een klant van Villa Pastorie was er ineens de mogelijkheid om het echt te gaan doen. “Michel zoekt altijd naar meer uitdagingen. We hadden veel plannen en zijn er toen ingesprongen.”

Een bloemenzee

“De winkel is echt een nieuwe tak van sport. Het is nog een beetje zoeken. We krijgen steeds meer een idee waar echt vraag naar is. Zo zijn we verse bloemen gaan aanbieden omdat die nog niet te verkrijgen waren in de Piushaven. Nu is het hier iedere vrijdag een bloemenzee. Mensen vinden het leuk dat we laagdrempelig zijn. Je kunt hier binnenkomen voor papieren servetjes, maar ook voor mooie lampen van kunstenaars uit Parijs. We hebben echt een band met sommige klanten doordat we aan de hand van levensverhalen een product zoeken dat echt bij ze past.”

Foto: indebuurt

Producten met een verhaal

“Wat wij heel leuk vinden is dat we unieke producten hebben van ontwerpers en kunstenaars uit de buurt. Die willen wij ook echt de kans geven. Denk aan een Betty Bogaerts met haar sieradenlijn. Ook verkopen we producten met humor en artikelen met een verhaal. Zo verkopen wij ook sleutelhangers van Mooi Door Mij die door verstandelijk gehandicapten worden gemaakt. Als je dat mooie verhaal kent, wordt zo’n product ineens anders.”

Van garnalenkroketten tot sieraden

“Wij vrouwen willen ook sieraden en we hebben ook een snufje kleding”, somt Pauline op. De link met Villa Pastorie blijft ook een groot onderdeel van het aanbod. “We verkopen de garnalenkroketten, het desembrood, de granola en de vlierbloesemsiroop die je bij Villa Pastorie kunt krijgen. En het servies dat wij verkopen daar ontbijten gasten van het bed & breakfast mee.”

Pastorie Lokaal in de Piushaven
Foto: indebuurt

Kop thee

Het is niet de enige throwback naar ‘de Villa van de Piushaven’. “Zoals Villa Pastorie meer is dan alleen horeca, zo is Het Pastorie Lokaal meer dan een winkel. We zijn ook echt een ontmoetingsplaats. Niet voor niets is onze slogan leven, delen en geven. Klanten kunnen bij ons lekker aan de tafel komen zitten en krijgen een kop thee. We vinden het alleen al leuk als ze lekker komen snuffelen of een taartje bij shop-in-shop Zoete Moed van Yvette Wouters komen halen.”

Who’s next?

Ken jij een ondernemer met een goed verhaal? Of ben je zelf ondernemer en wil je je verhaal kwijt? Zoals Karlijn van de Wier (die een wandtekening maakte voor Het Pastorie Lokaal), Jacky van MIK & Zussie en Bart van brouwerij Pinterman bijvoorbeeld. Dan mag je ons altijd tippen via [email protected]


Meer over Het Pastorie Lokaal ontdekken?

Het Pastorie Lokaal woonwinkels

Gesloten10:00 - 17:30

Havendijk 16A, Tilburg

Bekijk meer:woonwinkels

adv.