Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Op pad met Profielux: ‘Iedereen heeft z’n eigen specialiteit’

Aangeboden door Profielux Tilburg 12 juni 2020

Kozijnen, zonweringen, dakkapellen, veranda’s en ga zo door. Eigenlijk kun je voor bijna alles wat er aan je huis moet gebeuren bij Profielux terecht. De broers (Ton en Sjef) Van den Hout en Erik Verster rijden hun busjes voor en het is binnen no-time gefixt.

“Het is volle bak op het moment”, vertelt Ton vanuit loods annex kantoor in Esbeek. Waarom zo’n oer-Tilburgse onderneming in Esbeek zit? Ton begint te lachen: “Heb je even?”

Faillissement

“We zaten altijd in de Kapitein Hatterasstraat in Tilburg. Het was mijn broer Sjef zijn bedrijf en hij had mij in dienst. Alles ging top, we gingen als een speer. Maar ja, je hebt pieken en dalen”, legt Ton uit. Het diepste dal was het faillissement in 2013. “Profielux was, en is, mijn alles. Ik wilde door, maar kon de huur en alles niet betalen. Ik besloot toen alleen de website en naam van het bedrijf over te nemen.”

Tekst loopt verder onder foto.

Profielux
Danny en Erik in de hoogwerker. Foto: indebuurt Tilburg.

Esbeek

Niet alleen was Ton de redder van de naam, hij betrok ook meteen zijn broer er weer bij zodat ze als vanouds samenwerkten. “Oh ja, over hoe we in Esbeek terechtkwamen. Ik dacht eerst ook wat moeten we in godsnaam in Esbeek? We zaten eerst in een soort garagebox in een wijk in Tilburg, maar dat werd te klein en ik werd daar gek. Toen kwam ik dit tegen en ben ik toch maar eens gaan kijken.”

Tilburg

En dus zitten ze nu op een industrie in het Beekse dorp. Toch gaat de tomtom meestal op standje Tilburg. “We werken bijvoorbeeld veel samen met Tiwos dus een hoop klussen zijn toch wel in en rond Tilburg. We gaan maandag aan de slag bij de appartementen in de Schoolstraat, hartje centrum.” Eens even kijken hoe de mannen het er vanaf brengen.

Tekst loopt verder onder foto.

profielux
Ton zorgt vandaag voor de voorbereiding. Foto: indebuurt Tilburg.

Eigen beheer

Daar staan ze: vier man sterk. Ton, Sjef, Erik en Danny. Even een stuk of zestig zonweringen zetten. “Dan is het wel lekker om Erik erbij te hebben. Hij had zijn eigen zonweringbedrijf en sloot zich bij ons aan. Sindsdien zitten we met z’n drieën in Profielux en iedereen heeft z’n eigen specialiteit. Dan hebben we nog die lange (Ton wijst naar Danny) erbij en zo kunnen we alles aanpakken. Het is druk, maar wij houden alles in eigen beheer. Nog meer klussen? Laat maar komen hoor!”

 Deze bijdrage wordt je aangeboden door Profielux Tilburg. Meer over Profielux Tilburg ontdekken?

Profielux Tilburg

klusbedrijven

Gesloten08:00 - 18:00

Notelstraat 7b, Esbeek

Bekijk meer:klusbedrijven

adv.