Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Olivier begon op zolder met bedrukken en runt nu z’n eigen zaak Ollie’s

Door Thijs Dingemans 15 september 2017

De zolder van pa en ma. Daar begon het allemaal voor Olivier Jaspers. De grafisch ontwerper zat een jaar lang bij z’n ouders op zolder, ging toen anti-kraak verder op het Koningsplein, maar heeft nu alweer vijf jaar z’n eigen zaak Ollie’s in een oud fabriekspand aan de Van Doorenstraat. “Alles wat hier staat heeft een verhaal.”

Tja, het was niet niets zo ‘even’ bij pa en ma op de zolder. Olivier begon na z’n studie aan De Rooi Pannen oude reclameborden op markten en braderieën te verkopen, maar wilde meer. Hij kocht een plotter (snijmachine) en belandde op de zolder bij z’n ouders. “Maar dat was niet praktisch”, begint Olivier. “Toen ben ik anti-kraak op het Koningsplein gaan zitten. Uiteindelijk ben ik hier terecht gekomen.”

ollie's
De ‘winkel’ van Olivier hangt vol bedrukte petjes, shirts en nog veel meer. Foto: Esther van den Hoek

Je en jij

Van de zolderkamer naar een oud fabriekspand: beter had Olivier het eigenlijk niet kunnen treffen. “Dit stond leeg; het pand is fantastisch. Het is ingericht in de stijl waarin ik werk.” Wat die stijl is? Laagdrempeligheid. “Het idee moet zijn: je komt binnen, krijgt een bak koffie en vooral je en jij. En zelfs als je in de stad bent en zin hebt in koffie, mag je binnenkomen. Ik wil vooral de drempel lekker laag houden.”

Ollie aan de muur, op je auto of pet

Wie wil kan dus bij ‘Ollie’ terecht voor een verse bak koffie. Ook dáár neemt hij de tijd voor, buiten de belettering van auto’s, geboorte- en muurstickers, petjes, wijnkisten en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Het gaat goed met Ollie’s, zo goed dat hij nu ook kleding bedrukt. “Mensen beginnen me te vinden en steeds vaker krijg ik de vraag om ook kleding te bedrukken. Dat ben ik er daarom ook maar bij gaan doen.”

ollie's
De gave inrichting van Ollie’s

Nét iets anders dan de rest

Grafisch ontwerpers en reclamebureaus zijn er genoeg in Tilburg, weet ook Olivier. Wat hem onderscheid van de rest? “De bak koffie, hahaha! Nee, het is hier echt het je en jij. Je komt langs met een idee en dan gaan we het maken. Punt. We zijn niet zo’n steriel kantoor, het is hier lekker persoonlijk. En je hoeft niet te betalen voor een secretaresse.”

Opa’s kast

Een steriel kantoor is Ollie’s zeker niet. Achter de hele vintage-inrichting zit geschiedenis. Al vijf jaar kijkt Olivier elke dag trots naar bijvoorbeeld de toonbank. “Dat is een kast uit mijn opa’s studeerkamer. En de kluis, die staat hier al jaren in het pand. Alles hier heeft een verhaal. Dat is zo gaaf.”

ollie's
Natúúrlijk is zelfs de kassa oud. Foto: Esther van den Hoek

Who’s next?

Ken jij een ondernemer met een goed verhaal? Of ben je zelf ondernemer en wil je je verhaal kwijt? Zoals Pauline die het Pastorie Lokaal succesvol runt, en Bart van brouwerij Pinterman bijvoorbeeld. Dan mag je ons altijd tippen via [email protected].


Meer over Ollie’s ontdekken?

Ollie’s speciaalzaken

Gesloten13:00 - 18:00

Tuinstraat 106, Tilburg

Bekijk meer:speciaalzaken

adv.