Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

De dames van Nummer 47: ‘Mensen vinden het leuk om hier lang rond te neuzen’

Door Rowie van der Vliet 16 februari 2018

Voor een berg aan geurige bruisballen, producten van het bekende merk A Lovely Little Company en hippe kinderkleding hoef je niet in het centrum te zijn. Sterker nog, je vind het allemaal in één winkel in de Reeshof: conceptstore Nummer 47. Ondernemers Ellen, Jolanda en Wendy vertellen meer over de bijzondere zaak waar drie winkels samenkomen.

Wie de winkel aan het Ketelhavenplein binnenloopt, weet even niet waar-ie kijken moet. In één hoekje staan hippe ansichtkaarten, in een andere hoek liggen een hoop bath bombs op een grote berg. In rekken hangt stoere kinderkleding en weer ergens anders liggen pastelkleurige lampen en badspeeltjes van het populaire merk A Lovely Little Company. “Dat is hier in Tilburg bijna niet te krijgen, behalve bij ons”, glundert Wendy.

Drie in één

Dat er zoveel te zien is in de winkel is eigenlijk niet heel gek, want drie verschillende winkels in de Reeshof sloegen de handen in één. Zo vind je er Mariëtte en Wendy van TrendJetter, een concept store waar producten uit webwinkels in het echt te zien zijn. Ook Brenda en Ellen van Urbankidz sloten zich aan. Op de Heyhoef na is het in de buurt de enige plek waar je kinderkleding kunt vinden. Jolanda verhuisde met haar beauty- en verzorgproductenwinkel De Barones ook mee. “Ik ben maar alleen”, grapt Jolanda. “Nee joh, we doen het met zijn allen”, glimlacht Ellen. “Ik heb echt vriendschap overgehouden aan de samenwerking”, glimlacht Jolanda.

De Barones bruisballen
Foto: indebuurt

Samen op avontuur

Voordat de dames samen het avontuur aan gingen, hadden ze alle drie een eigen zaak in de Reeshof. “We waren al collega-ondernemers op Blok A, aan de binnenkant van het plein. Heel graag wilden we allemaal een grotere winkel, maar dat kon toen niet gerealiseerd worden. Toen werd ons dit pand, tegenover Station Reeshof, aangeboden.” Na heel wat koppen thee en koffie om te kijken of het wel een match was, waren de ondernemers erover uit. “We bundelen de krachten en zijn echt een toevoegde waarde voor elkaar en de wijk”, zegt Wendy.

Lekker rondneuzen

“Klanten zeggen vaak: ‘wat hebben jullie een leuke winkel’. Mensen vinden het heel leuk om hier echt de tijd te nemen. Om lekker rond te neuzen en redelijk lang te blijven. Een moeder die voor kinderkleding komt, loopt toch snel ook een rondje naar de bruisballen”, deelt Wendy enthousiast mee. Ellen vult aan: “We zijn niet alleen een winkel waar je producten haalt. Bij ons kun je ook echt samen gezelligheid beleven. Regelmatig organiseren we workshops zoals handletteren, breien of bruisballen maken.”

Trendjetter
Foto: indebuurt

Anders dan de Heyhoef

“Mensen weten niet hoe leuk de Reeshof is”, zegt Wendy. Ellen: “Het plein is nog relatief nieuw en heeft tijd nodig zich te ontwikkelen. Er zitten hier zoveel unieke winkels en leuke horeca. Dat is wel anders in de Heyhoef. Dat vind ik toch een beetje een supermarktwinkelcentrum. Je hebt daar wel een paar leuke winkeltjes, maar eigenlijk vooral de grote ketens. Als individuele zaken zijn we al een toevoeging aan de Reeshof doordat we cadeau-artikelen, zeep en geurproducten en kinderkleding verkopen. Samen staan we helemaal sterk, want zo zijn deze producten allemaal makkelijk in één winkel te vinden.”

Theeleuten

“Het is een uitje om hier naartoe te komen. In het voorjaar gaan we een terras voor de winkel plaatsen. Mensen kunnen zo ook een kopje koffie komen drinken. Ook handig voor de man als de vrouw winkelt, haha”, zegt Wendy. Al is het zetten van koffie en thee eigenlijk vaste prik voor de ondernemers. Als een dame stipt voor de deur staat wanneer de winkel opengaat, zit ze vlak daarna al thee te leuten aan de eettafel in het midden van de zaak. Wendy komt er gezellig bij zitten en samen praten ze gezellig bij.

Urbankidz
Foto: indebuurt

Who’s next?

Ken jij een ondernemer met een goed verhaal? Of ben je zelf ondernemer en wil je je verhaal kwijt? Zoals Thomas van het herbouwde Dolfijn – the plays to be – bijvoorbeeld. Dan mag je ons altijd tippen via [email protected].

Eerder legde Jolanda van De Barones ons al dé gouden tip om af te komen van vervelende luchtjes:

Jolanda van De Barones

Dit is dé manier om van die vervelende gourmetgeur af te komen

Leuk hoor, dat gourmetten met oud en nieuw. Alleen stinkt je huis dagen later nog steeds. Jolanda va...

adv.