Nelleke, Nicole en Chantal helpen bij geschillen: ‘Een passende oplossing valt of staat met goed contact’

Aangeboden door dlb advocaten & mediators

: dlb advocaten & mediators
Van links naar rechts: Nicole, Nelleke en Chantal Foto: dlb advocaten & mediators

Of het nu gaat om echtscheidingen, het vaststellen van de alimentatie, afspraken over het ouderlijk gezag, omgangsregelingen, erfrecht, boedelscheidingen of kinderontvoering… Bij dlb advocaten & mediators kun je voor al die zaken terecht. “Wij hebben met zijn drieën zoveel kennis en ervaring in huis, waardoor we van al die markten thuis zijn”, vertelt mede-eigenaar Nelleke Boelhouwer.

De drijfveer van dlb advocaten & mediators is om mensen met een erfrechtelijk of familierechtelijk geschil te begeleiden naar een passende oplossing. Daarbij wegen de belangen van alle partijen mee en in het bijzonder die van kinderen.

Krachten bundelen

Chantal Dekkers, Nelleke Boelhouwer en Nicole Lindhout werkten al eerder samen en besloten hun krachten te bundelen. Op 1 juni 2021 openden ze hun kantoor dlb advocaten & mediators (dlb zijn de voorletters van hun achternamen) aan de Heuvelring. Chantal: “Ons pand is een karakteristiek, licht en laagdrempelig pand met een prettige en open sfeer. Mensen voelen zich er snel op hun gemak en dat is precies de bedoeling.”

De dames zijn alle drie advocaat en mediator, gespecialiseerd in het familierecht. Nelleke en Chantal zijn ook overlegscheidingsadvocaat en gezinsadvocaat en Nicole is gespecialiseerd in erfrecht. dlb advocaten & mediators is hiermee het meest gespecialiseerde kantoor in Tilburg voor familie- en erfrecht.

Lees verder onder de foto >

Chantal, Nicole en Nelleke aan het werk Foto : dlb advocaten & mediators

One stop shop

“Het feit dat wij een one stop shop zijn en al die kennis in huis hebben, maakt ons uniek in Tilburg en omstreken”, legt Nicole uit. “Wanneer cliënten met grote, ingrijpende geschillen op het persoonlijk vlak te maken krijgen, zoals bijvoorbeeld een echtscheiding, dan is het fijn als er meerdere opties kunnen worden aangeboden om zo’n geschil aan te vliegen.” “Er zijn veel wegen naar Rome. Die komen bij ons allemaal samen” vult Chantal aan.

Drie voor de prijs van één

“We vullen elkaar erg goed aan”, zegt Nicole. “We overleggen en sparren regelmatig. Soms wil je je verhaal delen of kan de frisse blik van een collega een nieuw licht werpen op de aanpak van een situatie.” Nelleke: “Bovendien kennen we elkaars zaken en vervangen we elkaar in het geval van ziekte of vakanties. In feite krijgen cliënten bij ons dus de kennis en ervaring van drie advocaten/mediators voor de prijs van één.”

Lees verder onder de foto >

Nicole, Nelleke en Chantal Foto : dlb advocaten & mediators

Persoonlijke aanpak

“We hebben een persoonlijke aanpak. We kijken en luisteren goed naar mensen”, zegt Chantal. “We stemmen onze manier van werken af op iemands hulpvraag en situatie en verliezen het grote geheel nooit uit het oog. Nelleke: “Een standaardoplossing bestaat niet. Het is altijd maatwerk. Wij maken problemen en oplossingen inzichtelijk, zonder de belangen van cliënten en die van eventuele kinderen uit het oog te verliezen.  

“Je kunt een zaak wel winnen, maar daarmee is het vaak niet klaar. Er spelen meer factoren mee. Als je kinderen hebt blijf je de rest van je leven samen ouders. Dan is een goede communicatie noodzakelijk.”

Complexe scheiding voorkomen

“Soms worden ouders zó in beslag genomen door een (conflict)situatie, dat het belang van de kinderen naar de achtergrond verdwijnt”, vult Nicole aan. “Wij stellen de belangen van kinderen voorop, want kinderen reageren op hoe ouders een situatie aanpakken. Het is zaak dat zij daar ongeschonden uitkomen. Aan alle pilots om een complexe scheiding (vechtscheiding) te voorkomen, doen we dan ook mee. Een voorbeeld is de pilot De Gezinsadvocaat.”

Lees verder onder de foto >

Foto : dlb advocaten & mediators

Korte lijntjes

Wanneer je belt naar dlb advocaten & mediators krijg je Nelleke, Nicole of Chantal aan de lijn. Nelleke: “Iemand vertelt zijn of haar verhaal. Vervolgens bekijken we wie van ons deze persoon het best kan bijstaan en dan volgt er een persoonlijk gesprek. Wij willen iemand echt leren kennen en willen ook dat zij weten wie wij zijn. Een passende oplossing valt of staat met goed contact.”

Van wieg tot graf

Nicole, Chantal en Nelleke zijn alle drie gespecialiseerd in het familierecht. Zij hebben ieder nog aanvullende specialisaties. Voor Nicole is dat het erfrecht en zij  wordt regelmatig door de rechtbank benoemd als bijzonder curator. Voor Chantal is dat coaching en zij is Parenting Coördinator en overlegscheidingsadvocaat. Nelleke is ook overlegscheidingsadvocaat, zij is gespecialiseerd in kinderontvoeringszaken en, net als Nicole, bijzonder curator. 

“Soms komt een cliënt na een zaak van Chantal bij mij of Nicole terecht”, zegt Nelleke. “Of andersom. Bij ons kun je terecht van wieg tot graf.”

Lees verder onder de foto >

Foto : dlb advocaten & mediators

Multidisciplinair karakter

“Ons multidisciplinaire werkwijze is onze kracht”, legt Chantal uit. “Daarvoor zitten we regelmatig aan tafel met verschillende partijen, zoals een fiscalist, een kindercoach of een pensioendeskundige. We zijn innovatief en zijn er vooral op gericht om complexe scheidingen te voorkomen. We kijken wat iemand nodig heeft en zoeken daar waar nodig de juiste ondersteuning bij. We leveren echt maatwerk. 

Wil jij graag een kennismakingsgesprek met Nelleke, Nicole of Chantal? Maak dan online een afspraak, of bel naar 013 207 07 40.

dlb advocaten & mediators

Heuvelring 41 , 5038 CJ Tilburg

Nu gesloten

Meer informatie

dlb advocaten & mediators

Heuvelring 41 , 5038 CJ Tilburg

Nu gesloten

Meer informatie

Meer in deze categorie

Ondernemer uitgelicht

Ga naar “Jelske geeft de juiste woorden en gebaren cadeau: ‘Gecondoleerd zetten op een rouwkaart vind ik verschrikkelijk’”

Jelske geeft de juiste woorden en gebaren cadeau: ‘Gecondoleerd zetten op een rouwkaart vind ik verschrikkelijk’

Ga naar “Emilie maakte een complete carrièreswitch: ‘Het was geen bewuste keuze’”

Emilie maakte een complete carrièreswitch: ‘Het was geen bewuste keuze’

Ga naar “Tilburgse Kiki en Semmi maakten een documentaire over vrouwelijke bierbrouwers: ‘Om ze een podium te geven’”

Tilburgse Kiki en Semmi maakten een documentaire over vrouwelijke bierbrouwers: ‘Om ze een podium te geven’

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Vans sneakers € 45,00”

Vans sneakers € 45,00

 • Geldig t/m 10 juli 2022
Ga naar “Spijkerjasje € 22,99”

Spijkerjasje € 22,99

 • Geldig t/m 10 juli 2022
Ga naar “Opvouwbare autozonwering € 9,99”

Opvouwbare autozonwering € 9,99

 • Geldig t/m 10 juli 2022
Ga naar “From PB with love spijkerjasje € 22,99”

From PB with love spijkerjasje € 22,99

 • Geldig t/m 10 juli 2022
Ga naar “Formula e-bike Tourfiets 13ah € 795,00”

Formula e-bike Tourfiets 13ah € 795,00

 • Geldig t/m 10 juli 2022

Vacatures

Ga naar “Parttime schoonmaker in Tilburg”

Parttime schoonmaker in Tilburg

 • FSO (Facilitaire Support Organisatie)
 • Parttime

Topper

Ga naar “Businesscontroller F&C-team TLS”

Businesscontroller F&C-team TLS

 • Tilburg University Bibliotheek
 • Fulltime/Parttime
Ga naar “Productiemedewerker”

Productiemedewerker

 • Tempo-Team
 • Parttime
Ga naar “Manager Hawaiian Poké Bowl Tilburg”

Manager Hawaiian Poké Bowl Tilburg

 • Hawaiian Poké Bowl
 • Fulltime/Parttime
Ga naar “Bezorger pakketten / koerier”

Bezorger pakketten / koerier

 • Randstad
 • Fulltime

Agenda

Ga naar “Lustwarande”

Lustwarande

 • Van 26 jun t/m 2 okt
Ga naar “Tilburgse Kermis”

Tilburgse Kermis

 • Van 22 jul t/m 31 jul
Tilburgse Kermis 2021
Ga naar “Festival Circolo”

Festival Circolo

 • Van 21 okt t/m 30 okt
Festival Circolo