Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Natasja heeft haar eigen bloemenwinkel: ‘Ik ga écht niet de bloemen in, riep ik altijd’

Door Thijs Dingemans 26 oktober 2018

“Vroeger riep ik altijd: ‘ik ga echt niet in de bloemen. Nooit!’ Altijd maar dat werken, altijd die winkel…” En tóch runt Natasja Leijten (44) haar eigen bloemenwinkel Magnolia Bloemen in de Leharstraat. Dat doet ze al heel wat jaren; eerst samen met pa en ma en sinds drie jaar alleen. Een overduidelijk gevalletje met de paplepel ingegoten!

“Ja, tóch wel. Terwijl ik er vroeger dus echt niks van moest hebben”, lacht Natasja. Ze wist het als klein meisje zeker: die winkel mogen pa en ma mooi verkopen. “Gelukkig zeiden mijn ouders ook dat ik zelf mocht weten wat ik ging doen. Ik hoefde niet net als zij in de bloemen. Daar was ik ook vastberaden in. Mijn moeder zei wel: ‘prima, maar je gaat wel mee kijken bij het Prinsentuin College in Breda’. Nou, ik kwam daar en zag de mooiste bloemstukken die je normaal in de winkel niet tegenkomt. Toen dacht ik: oh my god, dit kan dus ook! Ik was meteen verkocht.”

‘Ik dacht: wat doe ik hier?’

Het vervolg spreekt voor zich: de o zo vastberaden Natasja ging tóch de bloemen in. Natúúrlijk in de winkel van pa en ma. Tussendoor volgde ze ook nog een opleiding om de technieken van het bloemschikken te leren. Dat leidde tot meer. “Na een jaar dacht ik: wat doe ik hier (in de winkel van haar ouders, red.), ik wil meer zien en meer doen. Ik had al een paar keer een bloemencorso in Duitsland aangekleed.”

(tekst loopt door onder foto)

magnolia bloemen
Natasja wilde eigenlijk helemaal niet de bloemen in. Foto: indebuurt

Even een uitstapje

En toen was daar concullega Rozemarijn Bloemisten uit Berkel-Enschot. “Paul belde mijn vader en zei: ‘ik zoek iemand, weten jullie wie?’ Mijn vader zei: ‘nee, ik weet niemand’. Ik riep tussendoor dat ik best wilde. ‘Natas wil wel, maar dat zullen we maar niet doen’, zei m’n vader. Toen-ie ophing vroeg ik waarom ik niet bij hem mocht werken. Op dat moment belde Paul terug. ‘Waarom Natasja niet?’, vroeg-ie. Ik ben gelijk op m’n fiets gestapt en langs gegaan. Een week later kon ik al beginnen.”

Toch nét niet

Natasja werkte vervolgens drie dagen ‘thuis’ en drie dagen in Berkel-Enschot. Na twee jaar begon het toch te knagen. “Ik moest de aandacht verdelen en de winkel van thuis werd toch steeds meer ook mijn winkel. Ik ben daarom maar gestopt en heb me volledig op onze winkel gefocust.” Dat resulteerde uiteindelijk in een vennootschap; 15 jaar lang runde Natasja de bloemenzaak met haar ouders. Drie jaar geleden werd het tijd om op eigen benen te staan. Het inmiddels grote meisje dat ooit zo vastberaden was níet de bloemen in te gaan, nam Magnolia Bloemen in Tilburg-Noord over van haar ouders.

(tekst loopt door onder foto)

Achterin vind je heel veel meer. Foto: indebuurt
Foto: indebuurt Tilburg
Foto: indebuurt
Magnolia Bloemen is onlangs nog verbouwd. Foto: indebuurt

‘Het wordt je kindje, je thuis’

“Dan snap je pas wat het is om een eigen zaak te hebben en waarom je ouders zo’n drive hadden. Dat in de winkel móeten zijn, de winkel is alles”, zegt Natasja vol lof over haar ouders. “Het wordt je kindje, je thuis. Het is ook mijn thuis. Overigens heb ik thuis een hele lieve man en schat van een dochter. Die komen natuurlijk op de eerste plek, daar komt niks bij in de buurt. Maar de winkel is alles.” Of Natasja’s dochter er net zo over denkt? “Die wil niks in de bloemen doen! Hetzelfde als ik dus, haha. Maar dat maakt ook niet uit. Ze moet vooral doen wat ze leuk vindt.” Of we over een aantal jaar een volgende Magnolia-telg in de winkel zien, zal blijken. Een ding is zeker: bloemen horen bij het leven. Dus wie weet.

Who’s next?

Ken jij een ondernemer met een goed verhaal? Of ben je zelf ondernemer en wil je je verhaal kwijt? Zoals Jurgen en Xenia van Café Taverne bijvoorbeeld. Dan mag je ons altijd tippen via [email protected].

Lees ook:

eindeloos

Zussen Pascal en Rinette runnen samen Eindeloos: ‘We zijn begonnen in de huiskamer’

De zussen Pascal Kerremans en Rinette van den Broek zijn allebei helemaal gek van mode. Daarom verko...
Moniquenwerk Broderie d'art

De winkel van Monique wordt zelfs bezocht door mensen uit Leeuwarden

Hieperdepiep hoera! Het is alweer bijna vijf jaar geleden dat Monique Munster naar Tilburg kwam met ...
lobby

Raina (25) heeft een heel andere job dan leeftijdsgenoten: ‘Echt supervet!’

Ze kijkt elke dag uit op de varende boten in de Piushaven, geniet van de fietsende kids die langsfie...

Meer over Magnolia Bloemen ontdekken?

Magnolia Bloemen bloemisten

Gesloten09:00 - 18:00

Leharstraat 125, Tilburg

Bekijk meer:bloemisten

adv.