Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Milou kreeg onlangs een award: ze heeft de leukste kapsalon van Tilburg

Door Thijs Dingemans 22 juni 2018

Milou de Nijs runt kapsalon PureLou pas anderhalf jaar, maar heeft nu al een geweldige award te pakken. Ze werd eind mei gemeentewinnaar in de Verkiezing van de Leukste Kapper en Kapsalon 2018 en werd daarvoor ook al uitgeroepen tot beste krullenkapper van Brabant. Tijd om eens langs te gaan: wie is deze powervrouw? 

We stappen Conceptstore Velerlei binnen in de Nieuwlandstraat. Het is even zoeken. We lopen door naar achteren, komen van alles tegen – ook een herenkapper, maar spotten geen Milou. Terwijl ze eerst toch echt op de benedenverdieping zat… Wat blijkt: ze is verhuisd naar boven. Aha, vandaar. We lopen de trap op en stuiten meteen op een prachtige salon. PureLou is nog niet open, maar Milou is al wel druk bezig in haar tweede huiskamer. Want dat is wat opvalt: het bijzondere, huiselijke interieur.

(tekst loopt door onder foto)

purelou
De huiselijke salon van Milou. Foto: STNDOUT

Knippen in de huiskamer

“Dat heb ik helemaal zelf uitgezocht. Beneden was alles tweedehands. Toen ik naar boven verhuisde, heb ik alles nieuw gekocht. Ik wilde vooral geen standaard interieur, maar een huiskamer idee. Ik ben hier toch vijf dagen in de week en wil op de plek zitten waar ik blij van word”, zegt Milou met een trotse glimlach.

Gewaagde gok

Na een lange ziekteperiode opende ze in november 2016 haar eigen salon. Een gewaagde gok: in de Nieuwlandstraat zitten al een heleboel kappers. Daarom deed Milou het net even anders. “Ik dacht: oké, wat moet ik doen om me te onderscheiden van de rest? Toen ben ik gaan nadenken: waar zijn mensen nu mee bezig? Wat vinden ze belangrijk? Het antwoord vond ik snel: goede voeding, een goed lichaam en sporten. Ik miste alleen nog een ‘groene kapper’. Dus ben ik gaan zoeken naar een leverancier die ecologische producten levert en zodoende werd mijn ‘ecosalon’ geboren.”

(tekst loopt door onder foto)

purelou
Milou doet niets liever dan wat ze nu doet. Foto: STNDOUT

Waar is Milou?

In no-time zat de salon van Milou al tjokvol. Hoe dat komt? Door de grote klantenkring die ze in twaalf jaar opbouwde bij haar oude werkgever in Vught. “Ik ben stilletjes vertrokken en veel klanten uit Vught zijn me daarna gaan zoeken, via social media of via via. Een hoop mensen maken nu het ritje van Vught naar Tilburg”, vertelt Milou bescheiden. Nog altijd moeten klanten op tijd zijn: haar agenda zit ram en ram vol. Genoeg te kletsen dus. Even geen klant? Dan zijn er altijd wel de overige ondernemers in de conceptstrore die iets te melden hebben.

Nooit alleen

“Het is echt een supergave plek om te werken. We zijn met veel mensen in dit pand. Twee dagen in de week werk ik hier in m’n eentje, maar toch ook niet helemaal. Er is altijd wel iemand en we helpen elkaar met groeien. Zo stuur ik mensen bijvoorbeeld door naar Marcel met z’n chocola of naar de couscousbar. Ik ben trouwens wel blij dat ik boven zit nu, hoor. Hier is het een stuk rustiger en ik heb lekker m’n eigen ding.”

Ontspanning en beleving

In haar tweede huiskamer zit Milou helemaal op haar plek. “Ik doe hier echt iets waar ik blij van word. Niet alleen knippen, maar ook luxe behandelingen. Dat contact met mensen vind ik zo fantastisch. Ze komen echt om te ontspannen en voor de beleving. Ik werk hard, maar niet uit de naad hard, haha. En ja, dat wordt gewaardeerd. Gelukkig maar!”

purelou
Het plezier spat ervan af. Foto: STNDOUT

Who’s next?

Ken jij een ondernemer met een goed verhaal? Of ben je zelf ondernemer en wil je je verhaal kwijt? Zoals Youri en David van Stadsbrouwerij 013 bijvoorbeeld. Dan mag je ons altijd tippen via [email protected].

Conceptstore Velerlei

Conceptstore Velerlei: ‘Mensen verwachten een winkel als de onze niet’

Het Dwaalgebied heet niet voor niets zo: je kunt er uren zoet zijn met dwalen langs de winkeltjes. W...
Mijnheer Jansen

We gingen langs bij één van de meest bijzondere snoepwinkels van Tilburg

"Wat zou het leuk zijn om snoepwinkel De Soete Inval over te nemen." Dat dachten Marcel Jansen en zi...
pinterman

Bart wist drie jaar geleden niets van bier maken, maar staat nu wel in heel Tilburg op de kaart

Bart, Jaap en Gijs kwamen in 2014 met het briljante idee om zelf bier te maken. Alleen één probleemp...

Meer over PureLou ontdekken?

PureLou kappers

Vandaag gesloten

Schouwburgring 150, Tilburg

Bekijk meer:kappers

 

adv.