Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Max (28) is een van de meest hardwerkende Tilburgers: ‘Soms werk ik 18 uur per dag’

Door Noah Godefroy 13 december 2019

Bijna iedereen vindt natuurlijk dat hij of zij het druk heeft op werk. Als je dan een beetje geluk hebt, heb je ook nog eens een gevarieerde baan. Bij Max de Beijer (28) valt het niet eens kort te omschrijven waar hij zich mee bezig houdt. Hoe zijn week er ongeveer uitziet? Artiesten inboeken, feesten regelen, de studio in, met de gemeente om tafel zitten…

Evenementen promoten, talent scouten… Nou ja, we kunnen nog wel even doorgaan. Gevraagd naar hoe hij een gemiddelde dag omschrijft begint hij te lachen. “Elke dag is letterlijk anders.”

WOO HAH!

Laten we bij het begin beginnen: in 2014 begon Max met Talent Meets Talent (TMT). Een project waarbij hij jong talent op het gebied van hiphop een podium biedt. “Want dat podium was er niet. Natuurlijk hebben we 013, maar voor beginnend talent is dat een veel te groot ding.” De TMT-avonden werden legendarisch in de Nederlandse undergroundscene en het concept veroverde zelfs een plekje op WOO HAH!, een van Europa’s grootste hiphopfestivals. Overkoepelend richtte Max zijn bedrijf To The Max op; een naam waarmee hij tegenwoordig nog steeds werkt.

18 uur per dag

Via TMT kwam hij terecht bij podium Hall of Fame, waar hij ook een kantoortje kon krijgen. “Ik werkte daar als programmeur, en deed mijn dingen namens To The Max tussendoor. Maar omdat ik altijd bij Hall of Fame binnen zat, liepen dingen soms door elkaar heen.” Daarom besloot Max een volgende kans te grijpen toen deze zich voordeed: “Ik zit nu nog twee dagen per week bij Hall of Fame, en de rest van de tijd heb ik een plekje in theater De Nieuwe Vorst, waar ik 24/7 in kan.” Of dat nodig is? “Haha, ja. Soms loop ik hier ’s ochtends om negen uur binnen, en ga ik ’s nachts pas weer om drie uur naar huis. En dan ben ik er de volgende ochtend wéér om negen uur.”

Max de Beijer
En zo kijkt Max dus van “achter” de schermen mee. Beeld: Max de Beijer

MEROL

Naast Tilburgse artiesten als Gil & Megas, Zeno en ATLouis die hij zelf onder zijn hoede heeft, komt Max ook in aanraking met mainstream artiesten. Zo stonden onder andere (Koning Toto) Donnie, Snelle en MEROL al in een volgepakte Hall of Fame. Die laatstgenoemde, vooral bekend van LEKKER MET DE MEIDEN, was voor Max zo’n gevalletje van ‘goed opletten’. “We boekten een andere artiest (Stippenlift) en ik zag via via ineens wat van MEROL. Die twee acts pasten volgens mij prima bij elkaar dus ik besloot ze bij elkaar te zetten; ik kon haar boeken voor heel weinig geld. Toen ineens ontplofte LEKKER MET DE MEIDEN, terwijl ik d’r allang geboekt had. Dat zijn van die hoogtepuntjes als programmeur.”

Matchmaker

Als er wat geregeld moet worden, moet je bij Max de Beijer zijn. Dat weten ook een aantal landelijke fondsen inmiddels. Naast leuke feestjes als BRUH en FRESH, is Max namelijk ook maatschappelijk verantwoord bezig. “Ik doe inderdaad ook wat als matchmaker voor fondsen. Ik ga dan op zoek naar toffe projecten en probeer daar dan subsidies voor te vinden. Zo is het bijvoorbeeld bewezen dat oude mensen gelukkiger zijn als ze bezig zijn met muziek. Ik vind dan iemand die daar mee aan de slag wil, maar daar moet geld voor beschikbaar zijn.” En dat fixt-ie dan. Zo komt er ook een muziekstudio voor talent in het Factorium. Tilburg mag zich gelukkig prijzen met een ondernemer als Max.

‘Ik ga op zoek naar toffe projecten en probeer daar subsidies voor te vinden’

Hamburgers

Max vragen welke van zijn activiteiten hij het leukst vindt, is als aan een vader vragen van welke van zijn kinderen hij het meest houdt. Maar, echt bezig zijn met ‘zijn’ artiesten, het creatieve proces, is toch wel waar hij met het meeste passie over spreekt. “Ik vind dat gewoon echt tof. Daarom is het ook niet erg om tot ’s nachts aan het werk te zijn. Ik zoek de artiesten er ook op uit. Ik moet FIFA met ze kunnen spelen, hamburgers met ze bakken én met ze kunnen werken. Als dat niet gaat, schiet het gewoon niet op.”

Lees ook:

Jelle, Laura en Joost runnen Karakter: ‘We doen waar we goed in zijn én wat we leuk vinden’

Jelle Kuijpers en Laura Kruijssen (beiden 26) lagen lekker op het strand van Curaçao toen Laura's br...
Bij Peerke Donders

Evi (26) runt Bij Peerke Donders: ‘Ik werk keihard mee omdat ik dat ook leuk vind’

Peerke Donders is al sinds jaar en dag een begrip in Tilburg. Dan hebben we het natuurlijk over de i...
city massage

Tess (28) runt vier massagesalons: ‘Ik wil naar 20 vestigingen in heel Brabant’

Aan ambities geen gebrek: Tess Olijerhoek wil met City Massage de (Tilburgse) grenzen over. De pas 2...

adv.