Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Marjoleine (28) is coronatherapeut: ‘Schrikbarend hoe hard mensen achteruitgaan’

Aangeboden door Fysiotherapie Schalke 19 juni 2020

In de categorie bijzondere beroepen: een coronatherapeut. Marjoleine van Marrewijk (28) is er één. De fysiotherapeut van Fysiotherapie Schalke in Drieburcht rondde onlangs een cursus coronatherapie af en helpt nu mensen die de ziekte achter de rug hebben. “Schrikbarend hoe hard mensen in korte tijd achteruitgaan.”

Sinds de verbouwing van Drieburcht op het Wagnerplein is het véél meer dan alleen een zwembad. Op de bovenste verdieping heeft Fysiotherapie Schalke de praktijk. “Maar gelukkig zijn er nog steeds zwembaden: aquatherapie is een van mijn specialiteiten”, legt Marjoleine uit. “Onder water zijn mensen een stuk lichter en kunnen ze makkelijker bewegen. Ook voor mensen die het coronavirus hebben gehad, is dat een groot voordeel.”

Dagelijkse leven

“Voorheen gezonde en zelfs fitte mensen hebben na corona ineens geen conditie of spierkracht meer. Soms is het schrikbarend hoe hard mensen in korte tijd achteruit zijn gegaan. Ik ga dan met ze aan de slag zodat ze in ieder geval het dagelijkse leven weer aankunnen. We gaan aan de slag met cardio- en krachtoefeningen, maar we hebben ook technieken voor benauwdheid”, vertelt Marjoleine, die ook laat zien dat de sportruimte opnieuw is ingericht. “Zo kunnen we meerdere mensen op verantwoorde wijze behandelen.”

Tekst loopt verder onder de foto.

Coronatherapeut
In de sportzaal kan veilig en verantwoordelijk geoefend worden. Foto: indebuurt Tilburg.

Mentaal

Naast al het fysieke, hebben de patiënten ook mentaal een klap gekregen. “Samen met andere therapeuten bieden we het hele pakket aan. Mocht ik ontdekken dat er bij een patiënt behoefte is aan ergotherapie, verwijs ik die door. We hebben korte lijntjes en proberen het hele pakket aan te bieden. Ik denk dat dat ook de enige manier is om er weer bovenop te komen!”

Tekst loopt verder onder de foto.

Coronatherapeut
Marjoleine in actie. Foto: indebuurt Tilburg.

Coronatherapeut

Kort na de uitbraak kregen ook de fysio’s te horen dat er restricties kwamen. Alleen spoedjes waren nog welkom, en dus werd het werk wat minder. “Dat er plotseling minder uren aan werk waren, was niet de reden dat ik deze cursus voor coronatherapeut ben gaan volgen. Het leek me gewoon ontzettend mooi om mensen die terugkomen van deze vervelende ziekte te kunnen helpen weer de oude te worden. Je hoeft ook niet van de IC te komen om in aanspraak te komen voor een behandeling: wij helpen zoveel mogelijk mensen”, besluit Marjoleine.

Denk jij nu: hier moet ik meer van weten? Kijk dan vooral even op de website van Fysiotherapie Schalke.

 Deze bijdrage wordt je aangeboden door Fysiotherapie Schalke. Meer over Fysiotherapie Schalke ontdekken?

Fysiotherapie Schalke

fysiotherapeuten

Gesloten09:00 - 12:00

Wagnerplein 3 A, Tilburg

Bekijk meer:fysiotherapeuten

adv.